E timpul sa fii activPoliticScrie știrea ta

Dodon: „UNIRE cu România nu o să fie”. Pentru cetățenii de peste Prut: „Vouă vă trebuie probleme pe capul vostru?

Dodon a declarat (pentru cetățenii RM): „UNIRE cu România nu o să fie”; pentru cetățenii de peste Prut: „Vouă vă trebuie probleme pe capul vostru? Liniștiți-vă, unire nu o să fie”. Cum apreciați aceste declarații?

 Maik Doni: Nu este Dodon persoana, care să decidă pentru noi şi să ne hotărască soarta!

Victor Cibotari: Chiar fiind conştient că îmi voi aprinde paie în cap, dar Dodon se pare ar avea dreptate. Cel puţin în următorii 20 de ani Unirea nu poate avea loc. Avem art.142 din Constituţia RM, care nu permite să facem Unirea cu actualii cetăţeni ai Moldovei.

Nicolai Doncilă: Victor Cibotari, Dodon manipulează cu Unirea și tu îl crezi? PR politic. 

Eugenia Creţu: Unirea nu depinde de așa indivizi ca Dodon. Unirea depinde de noi. Dacă majoritatea o să înțeleagă că pentru noi nu este o cale mai bună decât Re-unirea, aceasta se va produce, spre beneficiul nostru.

Feodora Ustian: Asta s-ar rezolva prin referendum. Şi punctum.

Верка Борш: Am ascultat singură preşedintele României, care a spus că Moldova nu poate să se unească nici cu România, nici cu Rusia.

Eduard Kalipso: Trăiască România Mare!

Victor Victor Victor: Unioniştilor, lăsaţi aberaţiile neavoastre la o parte. Puneţi capul în mişcare şi judecaţi logic. În primul rând, aşa eveniment se organizează doar prin REFERENDUM, atât întro parte, cât şi în alta. Găgăuzia şi tot sudul ţării şi Transnistria o să vrea Unire?

În al doilea rând, voi credeţi că românilor le trebuie un păduche pe cap să-l hrănească? În al treilea, dacă se va face un referendum la ei cu unirea noastră, atunci unde-i garanţia că la ei nu s-or trezi chiperii în fund şi Ardealul nu o să vrea alipire de Ungaria? Dar aici consecinţele vor fi cu mult mai grave. Uitaţi de visurile voastre şi priviţi treaz la lucruri. Mai mult, cum credeţi că ruşii vor reacţiona la asemenea intenţii? 

Andrey Scholdea:  Ne-am format ca stat independent şi avem istoria noastră. Fraţi putem fi, dar Unire nu.

Mihaiela Grosu: Care independență? Cu o armată de ocupație pe teritoriu? Cu o conducere mafiotă care se conduce de indicațiile Moscovei? Cu un regim separatist care de fapt dictează politicile Chișinăului? Republica Moldova se bucură de o oarecare independenţă și stabilitate numai la capitolele sărăcie, corupție, injustiţie.

Mihai Purici: Suveranitatea este deţinută de popor, prin urmare doar poporul poate decide o eventuală unire cu România. Dodon nu are nici atribuții şi nici putere de decizie, cu atât mai mult nu poate prezice viitorul. O Unire este justificată, având în vedere trecutul istoric şi apartenența noastră la națiunea română. De asemenea România este atractivă ca țară membră a Uniunii Europene, care are un nivel al economiei şi al statului de drept mult mai avansat decât în Republica Moldova şi ar putea fi unica noastră şansă de a ieşi din sărăcia şi nedreptatea în care stăm de 30 de ani. 

Iacob Cazacu-Istrati: Nu știu cum alții, dar eu afirm că Dodon este trădător de neam și țară! Toate vorbele și faptele lui demonstrează faptul că este un agent al unei țări străine, Rusia. Prin toate acțiunile sale el apără și promovează interesele Rusiei pe teritoriul fostei RSSM, actualei RM și așa numita republică transnistreană, fondată de Moscova, trădând astfel interesele neamului nostru prin asemenea declarații. 

Atâta timp cât Dodon și PSRM vor fi la guvernare, Republica Moldova va rămâne o colonie a Rusiei. În altă țară un asemenea om nu ajungea președinte sau demult era demis și încătușat pentru înaltă trădare. De ce organele noastre de justiție sunt inactive la acțiunile lui Dodon rămâne pentru mine o enigmă… 

Vasile Munteanu: Nu-i nicio enigmă, dle Cazacu-Istrati. Prostimea noastră zombată de propaganda sovietică atât de mult s-a deprins cu mizeria asigurată de guvernările moldovenești, care doar în asemenea condiții se pot menține la Putere, se teme de o eventală SCHIMBARE, ca țiganii-robi din povestirea lui V. Alecsandri, care peste puțin timp după ce au fost declarați liberi s-au cerut din nou în robie, pentru că nu-i ducea capul cum să-și aranjeze singuri viața.

Bătrânii visează să revină în trecut nu pentru că atunci era mai bine, ci pentru că erau tineri și frumoși și pur și simplu nu se văd într-o civilizație europeană și fără “grija” lui alde Dodon și Șor, iar generaţiile tinere, frustrate în mare parte de promisiunile goale și faptele guvernărilor ajunse la Putere în mare parte cu voturile celor rămași acasă (bătrânilor prostiți), își caută rostul prin străinătăți.

Avantajele Unirii ar fi enorme pentru Republica Moldova, dar asta nu convine Moscovei imperiale, care mai speră la relansarea imperiului sovietic și a priponit de nădejde poporul nostru în această stare prin crearea și susținerea regimului de la Tiraspol, iar când au văzut că PCRM și Voronin încearcă să schimbe prioritățile, au găsit și au pus în aplicare proiectul PSRM în frunte cu Dodon-Greceanâi.

O vorbă din popor afirmă că sărăcia materială și morală de cele mai multe ori este cauzată de prostie. Iar dicționarul explicativ al limbii române defineşte noțiunea “prostie” astfel: starea, felul de a fi al celui lipsit de inteligență sau de învățătură.

Alde Dodon, Șor și alții de teapa lor preferă să-și facă interesele anume într-o asemenea societate. Și până majoritatea populației din Republica Moldova nu va înțelege un lucru foarte simplu: că o țară poate prospera doar având în frunte oameni deștepți, integri, necorupți și într-o lume civilizată, societatea noastră va rămâne în mocirla sărăciei, corupției și degradării continuie.

Pentru conformitate, Tudor Iaşcenco

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker