Evenimente

Vecinul la nevoie se cunoaşte

Angajații Inspectoratului de Poliție Orhei au prezentat vineri, în cadrul unei întruniri cu primarii, reprezentanţi ai societăţii civile, agenţi economici din raion proiectul „Supravegherea de Vecinătate”, care  are ca  scop consolidarea relaţiilor dintre autorităţile publice locale, poliţie şi cetăţeni şi a capacităţilor acestora de a interveni operativ şi a soluţiona problemele de interes comunitar.

Şeful Direcției Securitate Publică a IGP, Marin Maxian a remarcat că raionul Orhei, unde au fost create 95 de sectoare de vecinătate, este un exemplu demn de urmat pentru alte raioane. Dânsul a vorbit despre mai multe beneficii ale acestui proiect, care oferă posibilităţi mari în ce priveşte prevenirea infracţiunilor şi implicarea cetăţenilor în descoperirea lor.

În aceeaşi zi, un sector de supraveghere de vecinătate a fost inaugurat în cartierul Slobozia Doamnei din Orhei.

Crearea sectoarelor de vecinătate se desfăşoară în conformitate cu acordul de colaborare semnat la 7 august 2013 între Inspectoratul General al Poliţiei şi o asociație obștească “Eco-Răzeni”, care oferă tot suportul informativ al proiectului, datorită finanţării din partea Fundaţiei Soros Moldova şi Ministerului Afacerilor Externe din Estonia. Datorită acestui proiect, în ţară au fost preîntâmpinate ori zădărnicite multe infracţiuni.

În imagine: Succesul în implementarea sectoarelor de supraveghere de vecinătate se bazează pe activismul şi conştiinciozitatea oamenilor de rând. Şeful Inspectoratului de Poliţie Orhei Vasile Adaşan, asistat de subalternul Anatolie Dubniuc, şeful Secţiei Securitate Publică, înmânează tăbliţele „Sector supravegheat de vecini”, care vor fi instalate în mahalalele intrate în proiect. Foto de pe site-ul CR Orhei.  

 

Diana Maxim, ofițeră de presă la IP Orhei

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker