EconomieUtil

Care va fi efectul epidemiei de COVID-19 asupra turismului pe termen lung?

Care va fi efectul epidemiei de COVID-19 asupra turismului pe termen lung?

            Conform CNN, anul 2020 s-a caracterizat prin cea mai profundă criza în industria turismului din toata istoria sa. Şi asta din cauza pandemiei provocate de Covid-19 şi care a cuprins toată lumea, inclusive statele europene. 

Din cauza restricțiilor de călătorie transportul aerian a pierdut 252 miliarde de dolari de la începutul pandemiei,  cu 44% mai mult decât în 2019, relatează IATA.

Captură de ecran din 2020 10 01 la 11.37.31
Sursa foto: nationalgeographic.com

Totodată, Parlamentul  European estimează ca turismul pierde, în această perioadă, aproximativ 1 miliard de dolari lunar, în condițiile în care conform estimărilor din anii precedenți, 51% dintre turiști preferau Europa pentru vacanțe.

Solicitat, reprezentantul unei companii de transport rutier internațional, ne-a relatat următoarele:

Anul acesta s-a caracterizat prin cele mai mari pierderi de când am intrat pe aceasta piață. În lunile martie-iunie, transportul internațional a fost blocat, nu am circulat deloc. Conform estimărilor noastre, din martie până în prezent, compania a pierdut mii de euro.

În prezent, călătoriile au fost reluate, însă la o jumătate de capacitate.”

            La întrebarea „Care vor fi efectele pe termen lung asupra companiei”, respectivul a adăugat:

 „În această perioadă, situația se schimbă de la o săptămână la alta. Scenariul pozitiv pe care îl luam în calcul este deschiderea hotarelor UE pentru cetățenii terți. În cel mai rău caz, ar putea urma o nouă închidere completă a hotarelor, fără posibilitatea de circulație a persoanelor care dețin vize de reședințe în statele UE.”

Totuși, cea mai afectată ramură rămâne industria hotelieră.

            Un studiu efectuat de  National Georgraphic , însă arată că veniturile hoteliere sunt într-o continuă scădere din martie până în prezent, cele mai afectate fiind hotelele din clasa medie. Acestea înregistrează o scădere de 15,2 % comparativ cu 2019, pe când în timpul crizei economice din 2004, scăderea a fost de 4%.

Captură de ecran din 2020 10 01 la 11.37.22
Sursa foto: nationalgeographic.com

Potrivit statista.com, Italia, țara europeană care a fost cea mai afectată de pandemia de coronavirus, a suferit pierderi de 3.3 milioane dolari în sectorul hotelier, 28.3 miliarde dolari în domeniul catering, iar cea mai afectată regiune a fost Veneto. 

Președintele Agenției Naționale de Turism din Italia, George Palmucci, a declarat că pierderile în 2020 din partea turismului internațional sunt de 24,6 miliarde, chiar și turismul intern fiind în descreștere cu 43,6 miliarde, conform CNN

Totodată, deținătorii de afaceri au declarat că, deși plajele au fost pline toată vara, acest lucru nu a însemnat foarte mult pentru o industrie ajunsă la marginea colapsului. 70% din hotelele din orașe precum Florența și Roma, nu s-au mai redeschis, iar orașele de pe coastă, au funcţionat doar în capacitate de circa 20%.

Deținătorul unui lanț hotelier de lux din Italia, Natalino Gisonna, a declarat că în perioada iunie-septembrie, a avut doar 6 vizitatori, anul trecut hotelele fiind ocupate în proporție de 95%, relatează CNN.

„Într-un sondaj realizat de Asociația Internațională a Transportului Aerian, 33% din numărul total al respondenţilor au indicat că vor evita călătoriile în viitorul apropiat”, menționează digi24.ro.

A.Z.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker