EvenimenteScrie știrea taSocial

I-au pregătit o surpriză lui Titus Ştirbu

I-au pregătit o surpriză lui Titus Ştirbu

Emilia Ermurache şi mămica ei Sabina sunt printre cei mai fideli admiratori şi cititori ai operei scriitorului Titus Ştirbu.

Ele au participat cu multă plăcere la întâlnirea organizată on-line cu bunicul-poet al tuturor copiilor. 

Vara toată s-au pregătit pentru această întâlnire şi au venit cu un cadou – o carte făcută cu mâinile proprii, care cuprinde cele mai îndrăgite poezii ale bunicului Titus, iar Emy şi mămica Sabina şi-au asumat funcţia de ilustratoare. 

Multe din aceste desene au fost executate pentru început pe asfaltul din ogradă, unde au fost admirate de prieteni, bunici şi vecini, fiind însoţite şi de recitalul de poezie corespunzător.

Astfel ele au desfăşurat propria campanie de lectură şi promovare a cărţilor semnate de Titus Ştirbu la noi în curte, unde locuiesc peste 30 de familii. Motivaţia? E simplu. Pe când Emilia avea un anişor, mămica sa a cumpărat multe-multe cărţi cu poezii din care-i citea zilnic, acestea fiind şi primele poezii învăţate şi declamate cu multă plăcere celor dragi. Cu aceste cărţi a învăţat şi alfabetul, la cei 4 ani neîmpliniţi Emilia citeşte.

La începutul anului curent, la prima vizită la bibliotecă, li s-a vorbit despre poetul Titus Ştirbu, cărţile căruia au fost propuse spre lectură în cadrul Campaniei Naţionale din anul acesta.

Au răsfoit unele reviste cu poeziile poetului şi au rămas oarecum uimite, descoperind că majoritatea le sunt cunoscute. Revenind acasă, au avut surpriza să vadă numele acestui poet pe majoritatea cărţilor din biblioteca personală.

S-au simţit oarecum intimidate şi le-a apărut un sentiment de vină că, uite, na, cât de multe lucruri noi au învăţat din aceste cărţi minunate, pe când ele nici nu au atras atenţia la numele autorului. Astfel a şi apărut ideia unei cărţi speciale pentru acest poet-bunic prietenos şi darnic cu toţi copiii.

În cadrul întâlnirii ele i-au prezentat cartea domnului Titus Ştirbu. Dumnealui a rămas încântat de inventivitatea şi hărnicia „autoarelor” şi le-a apreciat mult munca. 

Hai să citim împreună!

Maria Brovinschi, Biblioteca Brânzenii Noi, raionul Teleneşti

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker