Util

5 sfaturi ale filozofului Confucius, care îţi vor schimba viaţa!

Confucius este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari filozofi care au trăit vreodată. S-a născut în China în anul 551 Î.Hr şi, de-a lungul vieţii sale, s-a dedicat în totalitate scrierilor – păstrate în „Analectele lui Confucius”. Învăţăturile lui au influenţat întreaga lume asiatică şi nu numai timp de 2500 de ani.

Dacă vi se întâmplă să simţiţi că nu mai puteţi face faţă, cuvintele lui Confucius vă vor ajuta să depăşiţi situaţia şi să vă cunoaşteţi mai bine pe voi înşivă.

1. Nu contează cât de încet înaintezi, atâta timp cât nu te opreşti.

Uneori poate fi foarte dificil să găsim pacea în viaţa noastră. Este bine însă să ne oprim puţin şi să găsim acea pace în noi ce ne va ajuta să ne bucurăm mai mult de viaţă. Este important nu numai să facem, dar şi să ne acordăm timpul necesar să ne bucurăm de ceea ce facem.

2. Nu te împrieteni niciodată cu o persoană care nu este mai bună decât tine.

Avem tendinţa de a ne împrieteni cu oameni care ne sunt inferiori sau uşor inferiori căci asta ne face să ne simţim mai bine şi să gândim mai sus despre propria persoană. Nu faceţi aceasta, împrieteniţi-vă cu oameni care vă sunt net superiori, oameni de la care să aveţi ce învăţa şi care să vă provoace să deveniţi o versiune mai bună a voastră.

3. Când simţiţi că furia ia amploare, gândiţi-vă la consecinţe.

Când sunteţi nervoşi, aruncaţi-vă întotdeauna un ochi în viitor înainte de a acţiona.

4. Când observaţi că devine imposibil să vă atingeţi ţelurile, nu vă ajustaţi ţelurile, ci numai paşii către atingerea acestora.

Dacă v-aţi pus ceva în cap, dar nu este atât de uşor pe cât credeaţi, continuaţi, nu vă daţi batuţi. Poate vă va lua mai mult timp, însă până la urmă veţi ajunge acolo.

5. Dacă urăşti o persoană, atunci acea persoană te-a înfrânt.

Este în regulă să ignori sau să fii indiferent faţă de o persoană care te percepe negativ. Însă, dacă vă consumaţi timpul şi energia urând persoana respectivă, atunci aţi pierdut lupta împotriva acesteia, luptă în care nu trebuia să vă aruncaţi încă de la început.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker