Social

Un primar și doi consilieri locali ar fi ajuns în vizorul ANI

Un primar și doi consilieri locali ar fi ajuns în vizorul ANI. Totul după ce aceștia au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Primarul comunei Drăgușenii Noi din raionul Hâncești, ar fi încheiat direct acte juridice cu fratele său care figurează în calitate de fondator și administrator într-o firmă.

Potrivit actului, au fost semnate 25 de documente, dintre care două facturi în sumă de peste 50 mii de lei. 

Totodată, un consilier din satul  Bobeica, raionul Hâncești se află  în incompatibilitate de funcție, întrucât deține simultan mandatul de consilier comunal și funcția de administrator a unei întreprinderi din comună.

În același timp, un alt consilier sătesc din localitatea Bădicul Moldovenesc, raionul Cahul, a deținut concomitent mandatul de consilier sătesc și funcția de contabil în cadrul primăriei din localitate.

Potrivit ANI, aleșii locali riscă să fie decăzuți din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică. 

Sursa
agora.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker