Politic

Sturza, după promisiunea lui Putin: „Nu prea ieftin ne vinde Dodon?

Ex-premierul Sturza, după promisiunea lui Putin: „Nu prea ieftin ne vinde Dodon? Doar din suprataxarea la gaz rușii au făcut un profit de minimum 150 milioane euro în ultimii doi ani”

Fostul premier Ion Sturza consideră că opoziția ar trebui să le explice în permanență moldovenilor cine ajută mai mult R. Moldova, în condițiile în care unii „au leșinat de emoție” la anunțul că Rusia va acorda un ajutor umanitar agricultorilor în valoare de 5 milioane de euro, relatează ziarulnaţional.md.

„Anunțul președintelui Putin că Federația Rusă va acorda un ajutor umanitar agricultorilor moldoveni în valoare de 5 milioane de euro (500 de milioane de ruble) i-a făcut pe mulți să leșine de emoții. Adevărat, pupăm mâna domnului Putin, bogdaproste și pentru puțin.

Să înțeleg că se face pe barba „Lukoil”, companie care face afaceri profitabile în R. Moldova de 30 de ani. Doar din suprataxarea la gaz rușii au făcut un profit de minimum 150 de milioane de euro în ultimii doi ani. Unde mai pui că, prin devalorizarea rublei, exportatorii moldoveni au avut pierderi de zeci de milioane?! Și da, gastarbeiterii moldoveni, sute de mii, muncesc pe salarii mizere în Rusia- matuska!”, scrie Sturza într-o postare pe Facebook.

Acesta îi îndeamnă pe cetățenii R. Moldova, pe agricultori, pe oamenii de afaceri să mediteze un pic „cine pe cine ajută”.

CITIȚI și Darurile lui Putin pentru Dodon, în ajunul campaniei electorale din R. Moldova: Motorina s-a înjumătățit

„Cine pe cine ajută, domnilor?! Sau ați uitat cum „fratele mai mare” v-a trăsnit de sute de milioane în crize și embargouri?! Suportul prin scheme pentru Transnistria, vasal rusesc, cumpărăm energie, le-am dat liber la vama fără taxe. Domnule Chicu, să nu uitați să trimiteți la Moscova lista întreprinderilor bune de halit.

Ce mă miră și întristează e faptul că, deși Occidentul a pus la dispoziția moldovenilor doar în ultimul an în formă de ajutor direct și credite concesionale peste 500 de milioane de dolari, nimeni la Chișinău nu leșină.

Suport direct la buget de unde vin salarii și pensii, sute de kilometri de drumuri reconstruite, apeducte, canalizare, sisteme de irigație, tehnică agricolă, subvenții agricultorilor, reconstrucție de școli, grădinițe, obiective de cultură, programe de educație, asistență tehnică și consultanță, zeci de mii de burse… E ok, e normal… Sunt datori, pentru ca să nu facem probleme la granița lor.

E capabil cineva la Chișinău să facă o așa analiză și să explice oamenilor? Nu ca un demers antirusesc! Ca un gest de normalitate. Să nu pună botul pe tot felul de propagandă de doi bani?! Să fim conștienți, astăzi doar Belarusul și R. Moldova au rămas ancorate în sfera de influență a Rusiei. Alții au rupt-o de fugă în direcția opusă. Nu prea ieftin ne vinde Dodon?”, a conchis Ion Sturza.

De menționat că Federația Rusă ar putea acorda 20 de mii de tone de motorină pentru agricultorii din R. Moldova în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale.

„Darul” a fost anunțat ieri de către Vladimir Putin în cadrul unei videoconferințe cu Igor Dodon. Anterior, Dodon spunea că a ajuns la o înțelegere cu Putin în privința a 40-50 de mii de tone de motorină pentru agricultori.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker