Politic

Când totul se vinde şi se cumpără, rezultatele vor fi imprevizibile

Votul uninominal ar fi o idee nu atât de rea, dar, aplicat în Republica Moldova, în care totul se vinde şi se cumpără, ar aduce prejudicii imprevizibile. Ar fi posibil ca un partid corupt, muribund şi cu câțiva deputaţi să obţină „majoritatea”, cel puţin, simplă. O astfel de experienţă tristă avem în actualul Parlament. Peste toate, electoratul nostru nu este capabil să-şi selecteze aleşii. El, din păcate, votează „cu hurta”, pe criterii deviante, adeseori pentru candidaţi iresponsabili. Alegerea Preşedintelui din anul trecut e o dovadă a celor spuse. Moldovenii l-au ales pe dl Dodon pentru că acesta are de toate şi nu o să fure, le-a promis că odată cu investirea traiul se va schimba radical, l-au crezut că Maia Sandu e „americană”, „a adus deja 30 000 de sirieni” etc. Din acest considerent e mai lesne să formăm legislativul pe liste de partid, în componenţa cărora numărul transfugilor va fi mult mai redus.

Şi un sfat, dacă va fi auzit de toţi orheienii din raioanele sovietice Rezina, Şoldăneşti, Orhei şi Teleneşti: nu votaţi partidele „de stânga” (acestea promit una, dar procedează altfel), votaţi formaţiunile „de centru-dreapta”, naţionale, dar informaţi-vă bine de calitatea fiecărui pretendent. Treziţi-vă, dragi români-moldoveni!!! Nu vă fie frică de adevăr! Nu ascultaţi ceea ce vor să vă implanteze duşmanii voştri. La urma urmei o să formaţi un Parlament şi guvern pe placul fiecăruia.

Prof., dr. Teo-Teodor Marşalcovschi, Om Emerit, orheian

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker