RezinaSocial

CNSEP declară stare de urgență în sănătate publică în Chișinău și mai multe raioane, inclusiv Rezina

CNSEP declară stare de urgență în sănătate publică în Chișinău și mai multe raioane 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit, începând cu data de 1 octombrie, stare de urgență în sănătate publică în Chișinău și mai multe raioane, și anume, în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, prezentați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică. 

         La moment doar 13 din 38 de unităţi administrative-teritoriale sunt sub cod galben. Restul, inclusiv raioanle Rezina, Orhei, Şoldăneşti şi Teleneşti sunt sub cod roşu.

         În această situaţie, comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică sunt în drept să stabiliească măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou (Covid-19) – Versiunea 2, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat. 

Ajustarea (înăsprirea/relaxarea) măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate public.

          Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor asigura revizuirea tuturor hotărîrilor/dispozițiilor aprobate, aducându-le în concordanță cu Hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică a Republicii Moldova, se mai menţionează în Hotărârea CNSEP. 

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close