Evenimente

Iulian Filip şi Ianoş Țurcanu primiți la Ciulucani ca niște regi ai poeziei

Elevii Gimnaziului Ciulucani i-au avut recent de oaspeți pe poeții Iulian Filip şi Ianoş Țurcanu. La instituția respectivă au devenit tradiționale întâlnirile micilor cititori cu oamenii de litere, acestea transformându-se de fiecare dată într-o sărbătoare a cărții şi a sufletului. 

Copiii au pregătit recitaluri, din versurile autorilor veniţi în ospeţie, scenete cu măști după lucrările lui Iulian Filip. Poeţii au răspuns la întrebările curioşilor de la Ciulucani. La întâlnire au participat şi pedagogi, şi iubitori de carte din sat.

Lilia Popa, directoarea gimnaziului a remarcat că emotivitatea evenimentului a întrecut toate așteptările:

”O mulțime de elevi scriu versuri, unii din ei le-au publicat la rubrica ”Mugurii inspirației” din ziarul CUVÂNTUL. A fost la această întâlnire şi Cristi Andronic, unul din foştii noştri discipoli, care acum învaţă la Liceul ”Lucian Blaga” din Telenești şi care este deja la prima plachetă a sa de versuri. Vom promova în continuare tinerele talente, pentru că poetul în Moldova întotdeauna este cel dintâi militant pentru cauza națională”, a menționat directoarea.  

Cei mai îndrăzneţi au ieşit în faţa scriitorilor şi cu propriile încercări literare. Iulian Filip le-a oferit master-class elevilor îndrăgostiţi de ritm şi rimă.                               

Oaspeţii au donat bibliotecii școlare un lot de carte, dar şi reviste din partea Centrului de Cultură şi Carte Românească, al cărui director executiv este scriitorul Iulian Filip.

Pe parcursul săptămânii trecute, scriitorii au ajuns şi în alte localităţi, făcând bibliotecilor săteşti donaţii de carte românească.

„Versurile lui Iulian Filip şi ale lui Ianoş Țurcanu sunt iubite la Ciulucani, cărţile semnate de aceşti poeţi sunt citite şi răscitite la biblioteca noastră”, ne-a spus Rodica Nastas, directoare adjunctă la Gimnaziul Ciulucani.

Ion Cernei

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker