OrheiSocial

La Penitenciarul din Brănești, Orhei cu suportul IREX Europe mai mulți deținuți urmează cursuri de educație mediatică FOTO

La Penitenciarul din Brănești, Orhei cu suportul IREX Europe mai mulți deținuți urmează cursuri de educație mediatică FOTO

De trei luni, mai mulți deținuți ai Penitenciarului nr.18 Brănești, urmează cursuri de educație mediatică.

La Penitenciarul din Brănești, Orhei cu suportul IREX Europe mai mulți deținuți urmează cursuri de educație mediatică FOTO

Potrivit lui Iurie Cotruță , șef al secției Activitate Educativă din cadrul instituției, cursurile se desfășoară în cadrul cadrul programului de Educația Mediatică Informațională (EMI) organizat de IREX Europe, relatează radioorhei.info.

 Scopul acestui curs este formarea unor cunoștințe și abilități specifice în domeniul mass-media a persoanelor private de libertate. La activitățile săptămânale participă 25-30 de persoane, care sunt predispuse spre schimbare.

Potrivit lui Iurie Cotruță proiectul are mai multe obiective care urmăresc , printer altele scopul ca participanții la instruire să înțeleagă cum mesajele mass-media afectează personalitatea /grupul țintă, să detecteze propaganda, cenzura sau discriminarea și să formeze abilități de analiză a informațiilor recepționate prin media.

Înainte de demararea acestui proiect Iurie Cotruță spune că a participat la la un curs de formare în domeniul Educației Mediatice Informaționale, iar apoi Penitenciarul Brănești, a fost selectat pentru a implementa proiectul.

Ulterior în cadrul proiectului în instituție va fi amenajat un ungheraș media, activitate care presupune procurarea echipamentului pentru bibliotecă, rafturi mobilier și  tehnică pentru bibliotecă în valoare de 1000 dolari SUA.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker