Cere socoteală pentru banii publiciOrheiSocial

Un șofer din Orhei transporta fără acte de proveniență 100 de drone în valoare de cca 1 milion de lei

Un șofer din Orhei transporta fără acte de proveniență 100 de drone în valoare de cca 1 milion de lei

Poliţiştii de frontieră din Direcţia regională Nord au identificat în trafic un microbuz cu marfă adusă din Germania, printre care 100 de drone fără actele necesare.

Mijlocul de transport a fost stopat la intrarea în oraşul Costeşti, raionul Râşcani, anunță Poliția de Frontieră, citată de radiooerhei.info.

În cadrul unor acțiuni pe linia verificării unei informații operative, echipa mobilă a Direcţiei, în comun cu ofițerul de investigație al Sectorului Poliției de Frontieră Costești a oprit în trafic, mai exact pe traseul R-57, un Mercedes Sprinter 313CDI, înmatriculat în Republica Moldova.

Exista informația precum că microbuzul era folosit pentru transportarea bunurilor din statele UE, cu tăinuirea acestora la trecerea frontierei de stat.

Astfel, în timpul cercetărilor polițiștii de frontieră au depistat, printre mărfurile transportate, 100 de drone pentru care nu s-au putut prezenta actele de proveniență. Mai mult că nici nu exista declarația vamală pentru acestea. Estimativ, cele 100 de drone indică o valoare de un milion de lei.

Șoferul, un locuitor al orașului Orhei în vârstă de 29 de ani, a declarat la audieri că i s-a oferit o mie de euro pentru a transporta marfa din Germania în Republica Moldova.

În consecință, lotul de bunuri a fost ridicat în vederea confiscării, fiind depozitat la sediul SPF Costești. În continuare se desfășoară un șir de măsuri investigative pentru a elucida circumstanțele cazului.

Cere socoteală pentru banii publici semnul la sfârşitul materialelor 1
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker