Evenimente

„Insula Adevărului”, un joc lansat de CJI pentru elevii din clasele primare

„Insula Adevărului”, un joc lansat de CJI pentru elevii din clasele primare

Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat luni, 21 septembrie, un nou joc interactiv pentru elevii din clasele primare, care să le testeze cunoștințele în materie de educație media, gândire critică și informare corectă.

Jocul online le propune copiilor să încerce rolul de jurnalist sau jurnalistă și să parcurgă un traseu cu 10 întrebări în baza unei întâmplări de pe o insulă imaginară.„Pe Insula Adevărului s-a infiltrat un pirat care a furat un cufăr cu monede de aur ce aparține comunității.

Cât Poliția caută făptașul, oamenii de pe această insulă își doresc să fie informați corect despre anchetă”, se arată în debutul jocului. Copii pot să acumuleze câte 100 de puncte pentru fiecare răspuns corect sau maxim 1.000 de puncte.

Pe toată durata jocului, elevii sunt ajutați de un însoțitor sau o însoțitoare, Luca sau Mara, elevi și ei în clasele primare, care le vin în ajutor cu sugestii pentru a răspunde corect la întrebări.

Jocul a fost creat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu scopul de a dezvolta abilitățile de gândire critică și analiză ale elevilor, provocați de mici să facă față dezinformării și falsurilor. Jocul este disponibil în limba română și poate fi accesat aici.

_________________________________

Lansarea acestui joc a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și poporului britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea autorilor și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker