RezinaSocial

Şcoli renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”

Şcoli renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”

Şase instituții de învățământ au fost renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova. Printre acestea, şi Gimnaziul „Mihai Eminescu” din Telenești.

Gimnaziul „Mihai Eminescu” din Telenești este de nerecunoscut. Cu săli de clasă spațioase, sală de sport este modernă,  instituția de învățământ urmează să fie conectată și la rețeaua de apă potabilă, lucru necesar mai ales în această perioadă în care ne aflăm.

Urmare a lucrărilor de reconstrucție în instituții au fost instalate rețele noi de apă și canalizare, rețele electrice, de ventilare, sisteme de încălzire, ferestre și căi de acces pentru copii cu nevoi speciale.

A fost reparat interiorul și exteriorul clădirilor, inclusiv blocurile sanitare. În unele cazuri, s-a făcut termoizolarea fațadelor și s-au reparat acoperișurile. De asemenea, au fost instalate detectoare de incendiu și a fost amenajat teritoriul.

Totodată, școlile respective au fost dotate cu mobilier nou și cu echipamente pentru laboratoarele de fizică, chimie și informatică.

Alte patru licee din Rezina, Anenii Noi, Soroca și Răzeni, Ialoveni sunt în proces de renovare și vor fi gata la anul viitor. Unul dintre acestea este LT “Alexandru cel bun” din Rezina, unde, conform datelor Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării unde deja este efecuat circa jumătate din volumul lucrărilor preconizate, iar încheierea lor este planificată pentru luna mai 2021. 

În total, beneficiare de renovări în cadrul PRIM sunt 23 de școli de circumscripție, 17 dintre care au fost deja finalizate.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Sursa
merp.pr@mecc.gov.md
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close