Scrie știrea taSocial

Deşeurile vor fi colectate separat

Deşeurile vor fi colectate separat

Începând cu 14 septembrie c., în comuna Pepeni, raionul Sângerei, administraţia publică locală colectează de la populație gunoiul sortat pe categorii. 

Oamenilor li s-a explicat clar, pe înţelesul tuturor, care anume deşeuri şi cum trebuie colectate: gunoi menajer (resturi de la bucătărie, ce se mătură prin ogradă, gunoi de la iepuri și găini, tot ce se descompune și nu contaminează); plastic (tot felul de plastic, polietilenă, electrocasnice vechi, peliculă); sticlă, carton (hârtie, tot felul de cutii din carton, mobilă veche); fier (cutii de vopsea, vase vechi, plasă din sârmă și tot ce este din fier sau tablă). La fel li s-a indicat ca gunoiul de la animale (vacă, oi, capre, porci, cal) fiecare gospodar să-l transporte pe loturile de pământ care le are în proprietate pentru îngrășământ, sau dacă nu are unde, se adresează la primărie. Gunoiul menajer se va strânge o dată pe săptămână, iar celelalte categorii (plastic, sticlă, carton și fier) în prima săptămână a fiecărei luni. 

Populaţia a fost chemată să manifeste o atitudine serioasă şi responsabilă faţă de această  inițiativă, care este menită să rezolve una din cele mai principale probleme ale satului.

Scopul acestui proiect este de a reduce la minim contaminarea mediului. Nu este un moft al administraţiei publice locale sau al Consiliului Local, dar este o necesitate şi suntem datori să ne îngrijim de ecologie pentru noi și pentru generaţiile viitoare.

Totodată, sătenii au fost anunţaţi că gunoiștea de la deal de fermă se închide și doar primăria va avea dreptul să depoziteze acolo deșeurile sortate corect. Nu este admisă depozitarea, evacuarea deseurilor pe teritoriul comunei fără permisul și controlul administraţiei publice locale. 

Oleg Rotaru, primar de Pepeni

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker