Politic

Acuzații dure în adresa lui Filat și Plahotniuc din partea lui Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat

Acuzații dure în adresa lui Filat și Plahotniuc din partea lui Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat.

Igor Popa, fostul avocat al ex-premierului Vlad Filat vine cu acuzații dure, atât în adresa fostului său client, cât și a fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Acesta susține că cei doi comunică și astăzi, iar arestul și detenția lui Filat „a fost o mascaradă”. Declarațiile lui Popa vin după ce anterior, fostul premier a declarat în repetate rânduri că fostul său avocat nu i-a apărat interesele ci, dimpotrivă, a pus la cale o schemă de comun cu un grup de procurori.

Ospățuri în penitenciar

Popa susține că Filat a avut parte de condiții foarte bune în penitenciar. Asta chiar dacă, fostul premier a declarat în mai toate interviurile pe care le-a oferit în ultimul an și jumătate că a stat singur în celulă, iar afară putea ieși o singură oră pe zi. 

Plahotniuc și-a dorit un lucru, ca Filat să nu vorbească, să-l țină izolat în celulă să tacă și asta s-a întâmplat. Filat a acceptat un deal (n.r. – înțelegere), a avut condiții foarte bune în celula sa.

Pe mine mă trimiteau să vorbesc doar dacă era cazul, în rest ei vorbeau la telefon. Filat povestea că Plahotniuc într-o seară i-a făcut o masă copioasă cu șampanie și cu prieteni. Altă dată îmi povestea că i-a trimis cadouri de Crăciun”, a declarat Igor Popa în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Popa mai spune că Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc țin legătura și vorbesc la telefon chiar și astăzi.

„Dosarul lui Filat a fost o mascaradă. Filat și Plahotniuc sunt un întreg. Acești doi complici în jaful bancar, cooperează până în ziua de astăzi și vorbesc la telefon până acum. Cei mai mari infractori sunt Filat și Plahotniuc. Ei au făcut ca țara noastră să stagneze 10 ani. Sunt capul a două organizații criminale organizate. Ei ar trebui să plătească, precum și procurorii”, a declarat Igor Popa.

Plahotniuc revine în Moldova până la finele anului?

În cadrul emisiunii, Popa a recunoscut că s-a văzut, printre altele, cu Plahotniuc la Miami în acest an și că acesta i-ar fi spus că va reveni în Republica Moldova până la finele acestui an. „Mi-a spus că totul va fi bine. Că are misiune pentru americani. Fantezii de-ale lui. Știu că a călătorit în Ucraina, în România”, a mai adăugat avocatul. 

Infracțiune în penitenciar

Revenind la fostul său client, Popa a menționat că din penitenciar, Filat ar fi vândut anumite bunuri care, la acel moment, erau sechestrate de stat. 

„Când eu îl apăram, Filat a comis o infracțiune în timp ce era în închisoare. Acesta împreună cu fosta lui soție Sanda Diviricean au vândut mai multe terenuri din Iași, România, care de fapt erau puse sub sechestru. Valentina Chilcos, sora lui Filat, a fost complice”, a adăugat Popa.

Casele de la Geneva și ancheta din Germania

Fostul apărător a lui Filat a mai spus că acesta ar avea două case pe malul lacului din Geneva care ar valora câteva milioane de euro. Potrivit lui Popa, procurorii germani ar fi deschis pe numele lui Vlad Filat un dosar pentru spălare de bani, iar în acest moment au loc investigații minuțioase. 

„Filat a furat 100 milioane de euro din băncile moldovenesti cu ajutorul lui Șor. O bună parte din acești bani sunt stocați în Europa și Africa. Au fost bani în Turcia, dar au fost epuizați. Are bani și acum în băncile europene, iar procurori investighează. În privința lui este deschis un dosar pentru spălare de bani în Germania”, a declarat Popa. 

Anterior, Filat declara, cu referire la acest subiect, că abia așteaptă ca Popa să le prezinte probe procurorilor germani.

Sursa: JurnalTV 

Nașul a stat pe nedrept la închisoare

În ceea ce privește dosarul lui Ion Rusu, nașul lui Filat și cel care a fost condamnat, în anul 2015,  la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul fraudei bancare, Popa spune că aici s-ar fi comis o nedreptate.

„Ion Rusu a stat pe nedrept în penitenciar. Filat i-a scris o scrisoare: „Te rog ia vina asupra ta. Totul va fi bine”. Dacă vreți o să vă arăt și această scrisoare. El s-a înțeles cu Plahotniuc că Ion să stea în pușcărie și totul va fi bine, dar nu a fost așa”, a declarat Popa. 

Fostul apărător le-a confirmat jurnaliștilor și autenticitatea altro scrisori pe care, susține el, Filat i le-ar fi trimis din închisoare fostei sale soții. 

Căsătorie în penitenciar

Tot Igor Popa spune că Filat s-ar fi căsătorit cu una din avocatele din echipa de apărare. 

„El s-a căsătorit cu fosta mea colegă – Cristina Bancu, care a primit de la Vlad Filat 50.000 de euro și un inel cu diamant. De fapt, el a făcut asta special ca să nu achite facturile”, a mai spus Igor Popa. 

Precizăm că recent Cristina Bancu a solicitat CSM să fie acceptată în funcția de judecătoare. 

Sursa
agora.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker