Util

Servicii de reabilitare profesională pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Persoanele cu dizabilități locomotorii care sunt în căutarea unui loc de muncă sau angajate în muncă, dar care din cauza stării de sănătate nu pot desfășura activitatea conform calificării, vor beneficia de servicii de reabilitare profesională în cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare, se relatează într-un comunicat al serviciului de presă al Guvernului.

Reabilitarea profesională cuprinde un complex de măsuri medicale, profesionale, sociale şi pedagogice, care sunt prestate de către: psiholog, psihopedagog, asistent social, medic specialist în medicina muncii, kineto-tera-peut, medic internist, medic ortoped traumatolog, medic psiho-terapeut, precum și cu implicarea altor specialiști.

 Scopul acestora este recuperarea sau compensarea funcţiilor dereglate ale organismului şi capacităţii de muncă a persoanei cu dizabilităţi locomotorii, care din cauza stării de sănătate în interacţiune cu diverse împrejurări, obstacole și alți factori contextuali în care se regăseşte (factorii de mediu şi cei personali), nu îşi poate desfăşura activitatea de muncă conform calificării.

Cheltuielile pentru prestarea serviciilor de reabilitare profesională se vor efectua din contul și în limita alocațiilor financiare aprobate anual în aceste scopuri în bugetul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Foto simbol. Sursa Primăria Bălţi

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker