Politic

„Trebuie schimbate curvele!”

Întâmplător sau nu, dar când Plahotniuc a lansat inițiativa schimbării sistemului electoral, cei 14 deputați ajunși în Parlament pe lista PCRM și care anul trecut s-au declarat social-democrați, au anunțat că se încadrează oficial în fracțiunea Partidului Democrat. Fostul lor șef, Vladimir Voronin a apreciat evenimentul foarte sugestiv:„Procesul de prostituție politică s-a săvârșit!”

Astfel, fostul Preşedinte al RM a confirmat că traseismul politic din Parlamentul R. Moldova nu-i ceva întâmplător, ci a devenit un proces bine gândit și ideal coordonat. Cazul cu cei 14 comuniști-ortodocși, până nu demut cei mai apropiați și devotați ortaci ai lui Voronin, după epopeile cu alegerile primarilor de Orhei și Bălți, migrările neașteptate ale mai multor demnitari și consilieri locali din diferite tabere politice în cea a democraților a fost, probabil, cireașa de pe torta experimentală a lui Plahotniuc privind varianta optimă de a rămâne la putere și după alegerile următoare. Pe de altă parte, evenimentul demonstrează destul de elocvent temerile oponenților votului uninominal, despre care îmi vorbea și un cititor al CUVÂNTUL-ui.

”PDM-ul a pierdut pozițiile ca formațiune politică și, dacă pierde puterea, o mulțime de fruntași ai lui riscă să înfunde pușcăria. Pentru a nu ajunge la pârnaie, au și înaintat ideea cu votul uninomnal, fiind siguri că în felul acesta, având destui bani și resurse administrative, dar și posibilități de a șantaja, vor reuși să promoveze în Parlament mai multe persoane docile lor”,  îmi spunea cititorul, ca după o pauză să adauge: ”Eu cred că sistemul nostru electoral într-adevăr trebuie modificat, dar modificat așa, ca în Legislativ să nu rămână nici urmă din actuala majoritate parlamentară, care s-a compromis capital și din cauza căreia țara noastră se confruntă cu atâtea probleme”.

Vorbele cititorului mi-au amintit de un banc pe cât de vechi, pe atât de actual acum pentru noi.

Cică, o doamnă ţinea o casă de toleranță și de la o vreme afacerea mergea din ce în ce mai prost. Dânsa a invitat un expert, s-o consulte cum să schimbe situația. Patroana a condus expertul prin apartamente, tot întrebându-l: poate să schimb mobilierul? poate draperiile sunt prea întunecate? ori să schimbăm tapetul?

„Vreau să văd cucoanele”, a cerut expertul. ”Trebuie schimbate curvele”, i-a recomandat acesta unica soluție posibilă.

Ideile simple uneori sunt și cele mai relevante…

 

 Ion Perciun

În imagine: Vladimir Voronin, președintele PCRM, părăsit de tot mai mulți ortaci, care își caută locuri mai avantajoase în alte partide.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker