OrheiScrie știrea taSocial

Cumpărături cu generozitate, toate la „Casa Angelus” din Isacova, Orhei

Cumpărături cu generozitate

Fructe, legume, ceai, miere de albine, nuci şi multe alte bunătăți. Toate le puteți găsi în  magazinul Angelus Agro din Chișinău, deschis de principalul furnizor de îngrijiri paliative din Republica Moldova, Fundația „Hospice Angelus”.

Cei care deschid ușa magazinului nu doar își fac plinul cu produse de calitate, dar și ajută persoanele care suferă de maladii incurabile, incluse în programul de îngrijire a organizației. 

Din cauza pandemiei, Fundația „Hospice Angelus Moldova” a fost nevoită să anuleze toate evenimentele de caritate planificate pentru această perioadă. Pentru a asigura continuitatea serviciilor de îngrijiri paliative, oferite gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile, organizația a deschis o afacere socială.

„Proiectul „Angelus Agro-pentru că ne pasă” a fost implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene și Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene. Am obținut un credit nerambursabil de 30 de mii de euro. Afacerea socială are menirea de a  îmbunătăți calitatea vieții beneficiarilor  Centrului de Îngrijiri Paliative și Pediatrice „Casa Angelus” prin suplimentarea necesarului de fructe și legume proaspete și asigurarea , din vinderea surplusului,  a continuității activității Centrului și Fundației”, spune Natalia Carafizi, directorul executiv „Hospice Angelus Molodva”. 

Produsele pot fi comandate şi online cu livrare la domiciliu. Legumele, mai exact roșiile, castraveții și ardeii, sunt crescute în cele două sere din grădina Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice  „Casa Angelus” din Isacova, Orhei. „Una dintre sere este cu zarzavaturi, roșii de soiuri obișnuite, dar și roșii cherry, iar a doua cu castraveți. Pentru obținerea fructelor a fost plantată o livadă cu 180 de copaci, care va da roade peste 4-5 ani”, mai adaugă Natalia Carafizi. 

„Ideea deschiderii afacerii sociale a venit de mai demult, s-a copt între timp. În magazinul nostru  se găsesc fructe și legume de cea mai bună calitate, direct de la producător, iar fructele exotice ne sunt livrate de  importatori de încredere”, spune Cristina Cuciurca, PR manager, „Hospice Angelus”. 

Fundația acordă servicii medico-sociale gratuite pentru 2500 de  persoane cu boli incurabile, inclusiv cancer. De îngrijiri beneficiază anual aproape 300 de copii și tineri.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării”, proiect implementat de către Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

Cumpărături cu generozitate, toate la „Casa Angelus” din Isacova, Orhei
Cumpărături cu generozitate, toate la „Casa Angelus” din Isacova, Orhei
Cumpărături cu generozitate, toate la „Casa Angelus” din Isacova, Orhei
Cumpărături cu generozitate, toate la „Casa Angelus” din Isacova, Orhei
Cumpărături cu generozitate, toate la „Casa Angelus” din Isacova, Orhei
Cumpărături cu generozitate, toate la „Casa Angelus” din Isacova, Orhei
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker