Cere socoteală pentru banii publiciSocial

O întreprindere a Consiliului Raional Orhei a ajus la datorii de milioane de lei

O întreprindere a Consiliului Raional Orhei a ajus la datorii de milioane de lei

În ultimii ani,  Complexul Sportiv Raional (CSR) Orhei, al cărei fondator este Consiliul raional Orhei, înregistrează pierderi de sute de mii de lei și datorii de milioane de lei.

Pierderile, dar mai ales  datoriile,  cresc încontinuu, așa încât în anul 2019 au trecut de 800 de mii de lei și respective de 4 milioanele de lei.  Potrivit datelor din situaţiile financiare ale Complexului sportiv, întreprinderea a înregistrat în  2015 pierderi de 527 mii lei, în 2016 – 727 mii lei, în 2017 – 739 mii lei, în 2018 – 654 mii lei, iar în 2019 – 823 mii lei, relatează radioorhei.info.

Aceleași date arată că începând cu anul 2017, CSR Orhei a început să acumuleze datorii semnificative. Dacă în 2015-2016, datoriile constituiau câteva zeci de mii de lei, atunci în 2017 datoriile ce urmează a fi achitate timp de un an au constituit 86 mii lei, iar datoriile pe termen lung se ridicau la 480 mii lei.

Cel mai mare salt al datorilor a aut loc în anul trecut. 2019, când suma celor pe termen lung a crescut de câteva ori, ajungând la 4,2 milioane de lei.

La moment, CSR Orhei  are o datorie către bugetul de stat ce depășește suma de 100 mii lei.

 Din cauza datoriilor,  întreprinderea a ajuns să fie acționată și în judecată. În anul 2019, ÎM Servicii Comunal Locativ Orhei a mers în judecată pentru a obține plata a cca 3 mii de lei, pentru serviciile comunale prestate în perioada ianuarie-noiembrie 2018.

În judecată s-a adresat și Inspectoratul de Poliție Orhei, pentru a obține peste 80 de mii de lei, datorie derivată din contractele cu privire la prestarea serviciilor nr. 01 din 04 ianuarie 2018 și nr. 06 din 14 ianuarie 2019.

 Î.M Complexul Sportiv Raional Orhei a fost înregistrată în anul 2007 și gestionează stadionul amplasat în centrul municipiului Orhei. În septembrie 2014,  FC Milsami Orhei, patronată de Ilan Șor, care este în prezent  dat în căutare internațională în dosarul furtului miliardului, s-a adresat Consiliului Raional Orhei cu propunerea de a lua stadionul în arendă pe 25 de ani. Propunerea nu a fost însă susținută de consilierii raionali de atunci.

La  două luni după ce Ilan Șor a devenit primar de Orhei, o cerere privind arenda CSR Orhei a reapărut şi la conducerea precedentă a raionului. Ulterior,  Consiliul Raional Orhei a aprobat și  o decizie prin care a scos la licitație Complexul Sportiv Raional.

Licitația însă nu a avut loc, deoarece Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat a atacat decizia în instanță, iar judecata a anulat decizia CR Orhei.

Cere socoteală pentru banii publici semnul la sfârşitul materialelor 1
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker