Social

Pedagogii au dreptul legal să iasă la proteste

Nicolae Mândru, şeful Direcţiei Învăţământ Şoldăneşti ne-a relatat, că pedagogii, ca şi toţi cetăţenii, au dreptul să protesteze şi participă la greve organizate în cadrul legal.

„Acţiunile respective sunt coordonate cu sindicatul de ramură. Revendicările înaintate de oamenii ieşiţi la proteste sunt fondate. Consider că situaţia în învăţământ nu este tocmai cea mai bună. Spre exemplu, din cele 8 cadre didactice tinere, câte fusese repartizate în raionul nostru, la Şoldăneşti nu a ajuns nimeni. Din lipsă de pedagogi, suntem nevoiţi să reîncadrăm în muncă profesorii pensionari, numărul lor fiind cam fiecare al zecelea din cele aproximativ 550 de cadre didactice angajate în prezent în instituţiile de învăţământ din raion.

Eu cred că profesia de pedagog nu mai este atractivă pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din ţară. E necesar să fie revăzută şi schema de salarizare a profesorilor. În opinia mea, salariul unui pedagog începător ar trebui să fie de minimum 5 mii de lei pentru şarja didactică de 18 ore. Doar aşa ar putea supravieţui în condiţiile actuale, când preţurile sunt galopante”, a opinat şeful Direcţiei Învăţământ Şoldăneşti.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker