Social

Înţelegem că nu e bine să recurgem la greve, dar sutem puşi în situaţia să ne cerem respectarea drepturilor la un trai decent

Vilena Bodiu, preşedinta sindicatului angajaţilor din învăţământ din raionul Şoldăneşti, spune că pedagogii nu ar fi declanşat protestele de ultimă oră, dacă Guvernanţii le-ar fi auzit măcar cât de cât doleanţele înaintate anterior.

„În octombrie trecut, Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei a înaintat guvernului şase revendicări. Dar nu am fost auziţi. La protestele din 17 ianuarie c., cadrele didactice din raionul Şoldăneşti au fost printre primele care au participat la pichetări. După două luni de negocieri, avem a constata că executivul republican a găsit de cuviinţă să majoreze salariile cadrelor didactice cu o sută de lei! În cazul în care revendicările noastre vor fi trecute cu vederea şi acum, profesorii din întreaga ţară sunt gata mai întâi să treacă în marş pe la ambasadele ţărilor europene cu sediul în Chişinău, pe la instituţiile internaţionale, ca mai apoi să declanşeze o grevă naţională.

Înţelegem că nu e bine să recurgem la greve, dar suntem puşi în situaţia să ne cerem respectarea drepturilor la un trai decent. Desigur, prin suspendarea orelor vom afecta procesul educaţional. Vor avea de suferit nu doar elevii, ci şi pedagogii or, vom fi nevoiţi pe cont propriu să recuperăm orele, dar aceasta este starea de lucruri”.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker