Politic

În grădinițe și cămine studențești nu vor mai fi amenajate secții de votare

În grădinițe și cămine studențești nu vor mai fi amenajate secții de votare!

Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu.

Am discutat despre punerea la dispoziție a secțiilor de votare pe teritoriul Republicii Moldova. Aproape 40 % din aceste localuri sunt școli și grădinițe. Bineînțeles, în condiții de pandemie, avem și aici o problemă.

Am discutat că acele birouri care sunt amplasate în instituțiile de învățământ general vor putea desfășura alegeri, vor putea amenaja secții pentru alegerile prezidențiale, dar vom extinde vacanța copiilor pentru ca ulterior să se poată petrece acele măsuri de dezinfectare a încăperilor. 

Cu siguranță nu permitem petrecerea alegerilor în incinta grădinițelor, doar în Chișinău sunt 32 de birouri electorale amplasate în grădinițe. Comisia Electorală Centrală și autoritățile statului indentifica alte spații pentru aceste birouri electorale.

De asemenea, nu se va permite petrecerea alegerilor în birourile electorale amplasate în căminele studențești. Acestea vor fi reamplasate. Comisia electorală Centrală va veni ulterior cu informații”, a menționat Ion Chicu.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker