Politic

Declarații de presă după ședința „conducerii de vârf”: Alegerile trebuie să fie desfășurate în mod democratic

Declarații de presă după ședința „conducerii de vârf”: Alegeri trebuie să fie desfășurate în mod democratic.

„Au fost examinate mai multe subiecte. Țara are de trecut un examen foarte serios care se numește alegeri prezidențiale. Noi suntem determinați și depunem tot efortul ca aceste alegeri să fie desfășurate în mod democratic, conform celor mai înalte standarde internaționale.

În acest sens se alocă toate resursele. Ne dorim ca toți cetățenii să-și poată exercita dreptul la vot. Ministerul Afacerilor Externe se ocupă de identificarea spațiilor pentru secțiile electorale peste hotare. Este o provocare din cauza pandemiei.

Mai multe țări europene se confruntă cu probleme serioase din cauza pandemiei și putem întâmpina dificultăți în deschiderea secțiilor de votare. Am văzut că unele forțe politice continua atacurile asupra Comisiei Electorale Centrale. Dacă unii politicieni vin cu insinuări și învinuiri despre fraudare, atunci să vină cu probe și să își dea seama la ce poate duce astfel de insinuări.

Eu am informat și unii ambasadori străini despre aceste atacuri asupra Comisiei Electorale Centrale. Încă odată fac apel către politicieni ca să-și construiască campania pe idei și proiecte cum să facă viața mai bună în Republica Moldova și să nu vină cu atacuri asupra Comisiei Electorale Centrale.

Guvernul va aloca bani necesare atât pentru dezinfectanți cât și pentru tot ce este necesar pentru organizarea alegerilor în condiții de pandemie. Am discutat despre deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul R. Moldova.

Peste 40 % dintre secțiile de votare sunt în instituțiile de învățământ, avem și aici o problemă. Vom extinde vacanța copiilor pentru a putea dezinfecta ulterior aceste încăperi. Nu vom desfășura și nu vom deschide secții de votare în grădinițe nici în căminele studențești. 

Sursa
zdg.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker