Economie

La Teleneşti, a fost reluată construcţia staţiei de epurare

Agenția de dezvoltare regională (ADR) Centru a organizat marţi o vizită de lucru la proiectul regional „Construcţia staţiei raionale de epurare şi dezvoltare a sistemului public de canalizare şi epurare a apelor uzate la nivel intercomunitar” din orașul Telenești, transmite ADR Centru.

Astfel, șantierul a fost vizitat de reprezentanții agenției însoțiți de managera de proiect USAID Moldova, Diana Cazacu, reprezentanții primăriei Telenești, managerul de proiect și antreprenorul desemnat pentru realizarea lucrărilor de construcție.

Participanții s-au întrunit pentru a constata reînceperea în forţă a lucrărilor care au fost sistate pe perioada rece a anului. Tot în cadrul acestei întrevederi a fost discutat și graficul de execuție al lucrărilor ce urmează a fi efectuate până la finalizarea proiectului.

Până în prezent în cadrul proiectului au fost deja construite circa 15 km de rețea de canalizare în s.Inești și or.Telenești, 1 stație de pompare în s.Inești și 1 stație de pompare în oraș. Pentru construcția stației de epurare cu o capacitate de 700 m3/zi se prevede co-finanțare din partea USAID în valoare de 498 913 $, bani ce vor fi alocați după recepția stației de epurare din partea partenerilor americani.

Suma totală a acestui proiect regional va ajunge la 27 516 580,00 lei,  dintre care 20 683 640,40 lei au fost solicitați din Fondul Național de Dezvoltare Regională, ceea ce constituie 75,17% din costul proiectului, inclusiv suma de 498 913 $, care reprezintă finanțare din partea USAID, iar restul  150 000,00 lei va fi suportată de Primăria or. Telenești.

În urma realizării tuturor obiectivelor prevăzute în cadrul acestui proiect regional circa 11300 locuitori din orașul Teleneşti și satele Mihalaşa, Mihalaşa Nouă şi Ineşti vor avea acces la condiții mai bune de trai.

Investițiile în cadrul acestui proiect de aprovizionare cu apă și canalizare au fost executate în strictă conformitate cu prevederile efectelor asupra mediului înconjurător.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker