Social

82 de copii au fugit de acasă în 3 luni

Timp de trei luni, oamenii legii au dat peste 192 de minori care se aflau în locuri publice fără supravegherea părinților. Dintre aceștia, 82 au fugit de acasă.

Majoritatea copiilor plecați de acasă sunt vagabonzi și cerșesc.

Cazurile au fost depistate în cadrul operațiunii „Grija” desfășurată de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP.  Oamenii legii au verificat în jur de 30 de mii de zone de agrement şi locuri des frecventate de minori, precum parcuri, subsoluri, construcții abandonate, gări.

„Acțiunile au avut scopul de a preveni şi combate delincvenţa juvenilă, de a descoperi infracțiunile comise de către minori și împotriva acestora, de a diminua situaţiile de risc la care sunt expuşi copiii”, se menționează într-un comunicat.

De asemenea, au fost vizitaţi la domiciliu peste 2.600 de copii aflaţi în situaţii de risc și peste 1.800 de familii aflate la evidența poliției.

„Pe tot parcursul campaniei, polițiștii au discutat cu părinții și copiii despre siguranță, oferindu-le recomandări și date de contact în caz că nimeresc de primejdie”, se mai spune în comunicat.

Poliția a venit cu câteva recomandări pentru părinți și reprezentanții legali ai minorilor: 

– să supravegheze în permanenţă copiii pentru a evita cazurile de dispariţii, accidente de circulaţie și vătămări corporale din neatenţie;

– să discute deschis cu copilul şi să-i spună ce trebuie să facă în situaţia în care se rătăceşte;

 – să explice copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților, să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă și să nu comunice cu persoane străine;

– să interzică copiilor să se joace în zonele aglomerate sau în adiacentul părţii carosabile.

Sursa
agora.md
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close