Politic

Încă un val de arestări după protestele de duminică în Belarus

Încă un val de arestări după protestele de duminică în Belarus.

Cel puțin 100 de persoane au fost arestate, duminică, în Belarus în timpul manifestaţiilor opoziţiei împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a anunțat grupul belarus pentru drepturile omului Viasna (Primăvara).

La Minsk au avut loc arestări în masă în cursul protestelor de duminică, la care oamenii au cerut demisia preşedintelui reales Aleksandr Lukaşenko, a relatat şi dpa.

Peste 50.000 de oameni au participat la manifestaţia de duminică, conform dpa, care aminteşte că a fost vorba de cea de a şasea duminică la rând cu astfel de proteste.

Noul val de arestări vine în pofida unui atac cibernetic prin care un grup de hackeri s-a răzbunat pe autoritățile din Belarus, divulgând datele a peste o mie de polițiști.

„Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară largă”, se arată într-un mesaj distribuit de canalul de opoziție Nexta Live pe aplicaţia Telegram, scrie Agerpres.

Executivul de la Minsk a precizat că responsabilii vor și găsiți în scurt timp și vor suporta pedepse grave.

Forţele, mijloacele şi tehnologiile care sunt la dispoziția organismelor interne fac posibilă identificarea şi condamnarea marii majorităţi a celor vinovaţi de divulgarea datelor personale pe internet”, a transmis Olga Chemodanova, purtătoare de cuvânt al Ministerului de Interne.

Amintim că în Belarus au loc proteste violente mai mult de o lună. Totul după ce Alexandr Lukașenko a câștigat al 6-lea său mandat.

Sursa
jurnal.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker