Politic

Încă un val de arestări după protestele de duminică în Belarus

Încă un val de arestări după protestele de duminică în Belarus.

Cel puțin 100 de persoane au fost arestate, duminică, în Belarus în timpul manifestaţiilor opoziţiei împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a anunțat grupul belarus pentru drepturile omului Viasna (Primăvara).

La Minsk au avut loc arestări în masă în cursul protestelor de duminică, la care oamenii au cerut demisia preşedintelui reales Aleksandr Lukaşenko, a relatat şi dpa.

Peste 50.000 de oameni au participat la manifestaţia de duminică, conform dpa, care aminteşte că a fost vorba de cea de a şasea duminică la rând cu astfel de proteste.

Noul val de arestări vine în pofida unui atac cibernetic prin care un grup de hackeri s-a răzbunat pe autoritățile din Belarus, divulgând datele a peste o mie de polițiști.

„Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară largă”, se arată într-un mesaj distribuit de canalul de opoziție Nexta Live pe aplicaţia Telegram, scrie Agerpres.

Executivul de la Minsk a precizat că responsabilii vor și găsiți în scurt timp și vor suporta pedepse grave.

Forţele, mijloacele şi tehnologiile care sunt la dispoziția organismelor interne fac posibilă identificarea şi condamnarea marii majorităţi a celor vinovaţi de divulgarea datelor personale pe internet”, a transmis Olga Chemodanova, purtătoare de cuvânt al Ministerului de Interne.

Amintim că în Belarus au loc proteste violente mai mult de o lună. Totul după ce Alexandr Lukașenko a câștigat al 6-lea său mandat.

Sursa
jurnal.md
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close