Cere socoteală pentru banii publici

Gospodarul bun cumpără vara sanie…

Primarul oraşului Rezina Simion Tatarov a afirmat în şedinţa recentă a Consiliului Orăşenesc că este mulțumit de rezultatele activităţii primăriei în anul 2016, mai cu seamă la compartimentul reparaţia şi оntreţinerea străzilor.

 

În acest scop au fost valorificaţi 4,4 mln lei resurse proprii, fiind efectuate reparații curente și capitale ale străzilor și stradelelor Cantemir, Fântânilor, Cetatea Albă, Trandafirilor, Ion Neculce, Pavlov, Lăutarilor, 1 Mai, Basarabia, Gh. Malarciuc, 27 August. Alţi 544 mii lei au fost cheltuiţi pentru iluminarea străzilor, construcția unei stații pentru pasageri, reparația capitală a scării orășenești pe segmentul str. Păcii – str. 27August, instalarea indicatoarelor rutiere, betonarea unei porțiuni de trotuar pe bd. Șciusev.

Pentru anul curent, a menţionat dl Tatarov, primăria a încheiat cu Întreprinderea Municipală „Servicii Comunal Locative Rezina” un contract de achiziționare a serviciilor de curățenie și igienizare оn orașul Rezina. Costul acestor lucrări este de 3,693 mln lei, dintre care 1,55 mln lei vor merge pentru serviciile de curățare a străzilor, trotuarelor, evacuarea deșeurilor, deszăpezirea drumurilor, marcajul trecerilor pietonale, alte lucrări din acest domeniu.

Referindu-se la noua formulă de repartizare a mijloacelor din Fondul Rutier pentru întreţinterea străzilor şi drumurilor comunale, Simion Tatarov a menţionat că din această sursă, conform calculelor prealabile, Rezina ar trebui să primească cca 1,56 mln lei, adică cu vreo 10 mii lei mai mult decât suma deja contractată cu ÎM ”Servicii Comunal Locative Rezina”.

„Dacă preconizările noastre se vor adeveri, voi propune Consiliului Orăşenesc să folosim aceste mijloace la reconstrucția bulevardului Șciusev, una din cele mai aglomerate, dar și cea mai distrusă arteră rutieră şi pietonală din oraș”, a spus primarul.

Între timp, cititorul Victor Cebotari este de părere că administraţia oraşului mai are mult de lucru pentru a aduce într-o stare normală străzile din Rezina. Drept dovadă ne-a trimis la concursul „Drumurile noastre poate vor fi reparate vreodată” un set întreg de imagini care demonstrează starea deplorabilă a mai multor străzi şi trotuare din oraş. O parte din acestea le vedeţi mai jos.

Concursul „Drumurile noastre poate vor fi reparate vreodată” continuă.

  Ion Perciun

 

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti. Responsabilitatea pentru conţinutul materialelor publicate aparţine autorului şi nu neapărat  reflectă poziţia Ambasadei.

 

                                                                                                          

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker