Evenimente

Copiii, îndrăgostiţi de teatru

Un amalgam de personaje, costume, mesaje dramatice, satirice și multe emoții – astfel poate fi caracterizat Festivalul raional de artă dramatică al elevilor, cu genericul ”Trăiește clipa!”, desfășurat în ajunul Zilei Mondiale a Teatrului în Gimnaziul ”Mihai Eminescu” din Telenești.

Cele 10 spectacole prezentate în cadrul ediției din acest an, au fost adevărate revelații artistice, festivalul devenind demult o tradiție și un eveniment așteptat de fiecare dată cu mult interes.

Unele spectacole s-au remarcat prin scenarii de înaltă ținută artistică, altele – printr-un decor bogat, costumație, adaptare la epoca și tema abordată. Astfel, membrii cercului de artă dramatică din Gimnaziul Inești, care  au prezentat spectacolul după  piesa  ”Doina” de Ion Druță (deținători ai unei mențiuni speciale) au impresionat publicul și juriul cu elemente de decor. În cazul micilor actori de la Gimnaziul  Țânțăreni, care au prezentat spectacolul după piesa  ”Domnul Goe” de Ioan Luca Caragiale, au contat în luarea deciziei juriului despre acordarea locului și costumele de epocă.

Interpretarea expresivă a chipurilor artistice, vorbirea scenică, originalitatea tratării subiectului au fost înalt apreciate de jurați.

Clasamentul se prezintă în felul următor: Diploma de gradul I (grupa mare) a revenit trupei de actori din Gimnaziul ”Tudor Brădescu”, Chiștelnița. Diploma de gradul II (grupa mare) a fost oferită elevilor din Gimnaziul Țânțăreni; locul III (grupa mare) l-au împărțit elevii din Gimnaziul ”Nicolae Popa” Verejeni şi Gimnaziul ”Dimitrie Cantemir” Mândrești.

S-au evidențiat și elevii din Liceul Teoretic ”Vasile Anestiade” din Sărătenii Vechi, dar pentru că nu au avut concurenți, ei fiind unicii care au prezentat un spectacol poetic (”Luceafărul” de Mihai Eminescu), s-au învrednicit de o Diplomă specială.

La categoria de vârstă mică tinerii actori din Gimnaziul Țânțăreni au fost în afara concurenței, ei obținând Premiul Mare, urmați de elevii clasei a IV-a din Gimnaziul-gazdă, care au ocupat locul II.

Nu doar jocul micilor actori din Țânțăreni a contat în luarea deciziei juriului despre acordarea locului I, dar și costumele de epocă (spectacolul ”Domnul Goe”, de Ioan Luca Caragiale). Or, ce fel de Festival al teatrelor fără Ioan Luca Caragiale!?

Maria Vleju, șefă adjunctă a DGE Telenești

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close