Evenimente

Copiii, îndrăgostiţi de teatru

Un amalgam de personaje, costume, mesaje dramatice, satirice și multe emoții – astfel poate fi caracterizat Festivalul raional de artă dramatică al elevilor, cu genericul ”Trăiește clipa!”, desfășurat în ajunul Zilei Mondiale a Teatrului în Gimnaziul ”Mihai Eminescu” din Telenești.

Cele 10 spectacole prezentate în cadrul ediției din acest an, au fost adevărate revelații artistice, festivalul devenind demult o tradiție și un eveniment așteptat de fiecare dată cu mult interes.

Unele spectacole s-au remarcat prin scenarii de înaltă ținută artistică, altele – printr-un decor bogat, costumație, adaptare la epoca și tema abordată. Astfel, membrii cercului de artă dramatică din Gimnaziul Inești, care  au prezentat spectacolul după  piesa  ”Doina” de Ion Druță (deținători ai unei mențiuni speciale) au impresionat publicul și juriul cu elemente de decor. În cazul micilor actori de la Gimnaziul  Țânțăreni, care au prezentat spectacolul după piesa  ”Domnul Goe” de Ioan Luca Caragiale, au contat în luarea deciziei juriului despre acordarea locului și costumele de epocă.

Interpretarea expresivă a chipurilor artistice, vorbirea scenică, originalitatea tratării subiectului au fost înalt apreciate de jurați.

Clasamentul se prezintă în felul următor: Diploma de gradul I (grupa mare) a revenit trupei de actori din Gimnaziul ”Tudor Brădescu”, Chiștelnița. Diploma de gradul II (grupa mare) a fost oferită elevilor din Gimnaziul Țânțăreni; locul III (grupa mare) l-au împărțit elevii din Gimnaziul ”Nicolae Popa” Verejeni şi Gimnaziul ”Dimitrie Cantemir” Mândrești.

S-au evidențiat și elevii din Liceul Teoretic ”Vasile Anestiade” din Sărătenii Vechi, dar pentru că nu au avut concurenți, ei fiind unicii care au prezentat un spectacol poetic (”Luceafărul” de Mihai Eminescu), s-au învrednicit de o Diplomă specială.

La categoria de vârstă mică tinerii actori din Gimnaziul Țânțăreni au fost în afara concurenței, ei obținând Premiul Mare, urmați de elevii clasei a IV-a din Gimnaziul-gazdă, care au ocupat locul II.

Nu doar jocul micilor actori din Țânțăreni a contat în luarea deciziei juriului despre acordarea locului I, dar și costumele de epocă (spectacolul ”Domnul Goe”, de Ioan Luca Caragiale). Or, ce fel de Festival al teatrelor fără Ioan Luca Caragiale!?

Maria Vleju, șefă adjunctă a DGE Telenești

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker