Social

Vegetaţia uscată – pericol de incendii

În ultima perioadă, pe teritoriul raionului Rezina s-a înregistrat o majorare considerabilă a intervenţiilor pompierilor la stingerea vegetaţiei uscate şi a stufului pe suprafeţe destul de extinse. În unele cazuri arderea vegetaţiei uscate are loc concomitent cu incendii, la care necesitatea de a interveni este extrem de necesară. Din aceste considerente pierderile din urma incendiilor pot deveni colosale, iar în unele cazuri pot fi curmate şi vieţi omeneşti.

La fel, oamenii dau foc gunoaielor din gospodării. Astfel de cazuri prezintă un risc sporit de incendiere a bunurilor din preajma gospodăriilor sau chiar a caselor de locuit. 

În acest context Serviciul Apărare Împotriva Incendiilor al Secţiei Situaţii Excepţionale Rezina vine către cetăţeni cu rugămintea de a fi mai prudenţi la desfăşurarea lucrărilor de igienizare a gospodăriilor şi a spaţiilor deschise, de a evita utilizarea focului deschis la nimicirea gunoaielor şi a vegetaţiei uscate, deoarece arderea acestora în condiţii de vânt duce la răspândirea focului pe suprafeţe extinse, incendierea construcţiilor din preajmă. În cazul în care aceste lucrări se realizează totuşi, Secţia Apărare Împotriva Incendiilor reaminteşte că este interzisă aprinderea focului şi lăsarea lui nesupravegheat la o distanţă mai mică de 50 de metri de orice material combustibil, de construcţii (case, anexe, garduri, etc.), aruncarea mucurilor de ţigară pe orice spaţii unde se află substanţe uşor inflamabile (vegetaţie uscată etc). Focul deschis este necesar să fie supravegheat până la stingerea lui deplină.

Serviciul Apărare Împotriva Incendiilor a Secţiei Situaţii Excepţionale Rezina atenţionează cetăţenii de a fi foarte prudenţi în ceea ce priveşte folosirea focului deschis şi de asemenea să respecte cu stricteţe prevederile ce ţin de apărarea împotriva incendiilor.

Foto simbol: canal2

Viorel Lefter, şef Serviciu Apărare Împotriva Incendiilor, şef Unitate salvatori pompieri Rezina a Secţiei Situaţii Excepţionale Rezina, maior al serviciului salvare       

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker