Social

Ce spun deputații Bolea și Litvinenco despre inaugurarea veceului din Hiliuți de reprezentanților PSRM și PAS

Ce spun deputații Bolea și Litvinenco despre inaugurarea veceului din Hiliuți de reprezentanților PSRM și PAS

Ce spun deputații Bolea și Litvinenco despre inaugurarea veceului din Hiliuți de reprezentanților PSRM și PAS

Dacă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvincenco consideră ridicolă tăierea panglicii la veceul Gimnaziului din Hiliuți, atunci parlamentarul socialist Vasile Bolea consideră un lucru bun faptul că se creează condiții bune în instituțiile de învățământ. Totuși, ambii consideră acțiunea exagerată, relatează tv8.md.

Regret că primarul a acceptat invitația lui Mizdrenco, regret că Mizdrenco a politizat acest eveniment. Este absolut ridicol și mie chiar îmi pare rău și chiar îmi cer scuze.

Este penibil ceea ce vedem și eu salut ordinul domnului ministru prin care interzice tuturor demnitarilor de stat, care contrar normelor sanitare… și aici mă refer, în primul rând, la Igor Dodon, care încalcă normele și își face campanie pipăind copiii și punând în pericol sănătatea copiilor.

Și eu cred că toți trebuie să fie trași la răspundere”, a declarat deputatul S. Litvinenco la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Chestiunile acestea cu lenta și celelalte poate sunt ieșite din comun, este exagerat, dar faptul că se crează condiții în școlile și gimnaziile noastre este un lucru bun. Dar părerea mea este că prezența președintelui raionului, primarului, deputatului ales pe circumscriție este una exagerată”, a spus și parlamentarul Bolea.

            Președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru a postat mai multe fotografii de la inaugurarea blocului sanitar în Gimnaziul din satul Hiliuți. Din imaginile postate pe internet, se vede cum președintele socialist al raionului Rîșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și directoarea liceului, apar fără măști de protecție și înghesuiți la ușa veceului tăind o panglică roșie care era ținută de doi copii.

Această acțiune a provocat diverse discuții în societate, inclusiv o adresare la Procuratura Generală și un mesaj dur din partea Avocatului Poporului.

Totodată, ministrul Educației Igor Şarov a anunțat că a sesizat instituțiile responsabile, iar administrația școlii urmează a fi sancționată conform legislației, pentru încălcările admise în cadrul respectivului „eveniment”.

De asemenea, Ministerul Educației Culturii și Cercetării a emis un Ordin cu privire la protecția sănătății în instituțiile de învățământ, în care se menționează inclusiv faptul că accesul persoanelor străine în școli a fost interzis, precum și întâlnirile sau manifestațiile de orice fel, pe teritoriul instituțiilor de învățământ.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close