Social

Accesul persoanelor străine în școli a fost interzis, precum și întâlnirile sau manifestațiile de orice fel. Ce alte prevederi conține ordinul emis de Ministerul Educației

Accesul persoanelor străine în școli a fost interzis, precum și întâlnirile sau manifestațiile de orice fel. Ce alte prevederi conține ordinul emis de Ministerul Educației

Ministerul Educației Culturii și Cercetării a emis un Ordin cu privire la protecția sănătății în instituțiile de învățământ, în scopul protecției sănătății studenților, elevilor (copiilor) și angajaților instituțiilor de învățământ, în scopul asigurării respectării Hotărârârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și potrivit pct. 9 sub pct. 11) din Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 691 din 30.08.2017.

După cum relateayî unimdia.info, potrivit Ordinului, se interzice accesul în instituțiile de învățămînt a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifesări cultural-artistice, politice, întîlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.).

Nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați.

Prezentul ordin se aplică pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

Amintim că ministrul Educației, Igor Șarov a declarat, referindu-se la șeful staului, că a greșit atunci când a intrat fără mască într-o școală și că este o insultă în adresa profesorilor, care stau toată ziua în măști și viziere în fața elevilor, dar și a părinților acestor elevi. În plus, sunt și prevederile clare ale CNESP vizavi de obligativitatea purtării măștii în spațiile închise.

Pe de altă parte, Igor Dodon a declarat că a intrat cu mască în instituția de învățământ: „Președintele țării a fost cu mască în școală, iar atunci când a discutat cu elevii, și-a scos pe 2-3 minute masca, a vorbit cu elevii, apoi și-a pus-o la loc.

Toate vizitele mele în spații închise, mai ales în școli, sunt cu mască. Am un respect față de cei care sunt și scot masca. Pe viitor voi vorbi doar cu mască”.

Totodată, șeful statului a precizat că dacă ar dori, mâine l-ar demite pe Ministrul Educației.

Într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA, cei din Executiv spun că „Nu comentează declarațiile politicienilor implicați în campanie electorală. Demiterea sau numirea în funcție a miniștrilor în Republica Moldova se face exclusiv în baza legislației corespunzătoare”.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker