Electorala 2020Politic

Înregistrări reale la vot sau falsuri?

Înregistrări reale sau falsuri?

            Peste 60 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflați în străinătate, precum și domiciliați în localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), s-au înregistrat prealabil.

            Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că 60 030 cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate, precum și domiciliați în localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), s-au înregistrat prealabil, în vederea participării la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Totodată, informăm că, din numărul total de solicitări, 2819 au fost făcute pe suport de hârtie.

În acest context, Comisia anunță că a sesizat Serviciul Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne pentru a verifica veridicitatea datelor din cererile de înregistrare prealabilă, depuse atât în formă scrisă, cât și online. 

CEC precizează că rezultatele înregistrării prealabile, informațiile despre numărul de alegători care au participat la scrutinul organizat în circumscripția națională, precum și informațiile obținute de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la autoritățile competente ale țărilor de reședință reprezintă criteriile de bază care stau la baza deciziei despre organizarea deschiderii secțiilor de votare de peste hotare.

Conform prevederilor legale, secțiile de votare, inclusiv cele de peste hotare, se constituie cu cel puțin 35 de zile înainte de ziua votării, adică până la 26 septembrie curent.

            Apropo, Asociația Promo-LEX a publicat, joi, un raport cantitativ despre alegerile prezidențiale din noiembrie, semnalând numărul mare al cetățenilor moldoveni care care s-au înregistrat prealabil pentru acest scrutin să voteze în Rusia.

Autorii consemnează că în Rusia există o creștere de 11 ori mai mare comparativ cu alegerile parlamentare din februarie 2019 și că cifra celor înscriși pentru prezidențiale a ajuns la 6.202 persoane.

Iar jurnaliştii de la tv8.md au publicat o investigaţie în care demonstrează că în lista celor înregistraţi că vor să voteze în Federaţia Rusă sunt mulţi locuitori ai unei localităţi din raionul Ocniţa care au aflat despre acest lucu de la jurnalişti, care nu au fost şi nici nu au de gând să plece să voteze în Rusia.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close