Social

Granturi de până la 40 000 de euro de la UE pentru parteneriate de pe ambele maluri ale Nistrului care să implementeze idei inovative de afaceri

Granturi de până la 40 000 de euro de la Uniunea Europeană pentru parteneriate de pe ambele maluri ale Nistrului care să implementeze idei inovative de afaceri

Organizații și companii de pe ambele maluri ale Nistrului pot crea parteneriate care să participe la un concurs de granturi organizat de Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Parteneriatele trebuie să fie constituite din cel puțin două instituții, ONG-uri și companii.

Proiectele propuse urmează să abordeze cel puțin una dintre provocările accentuate de pandemie, cum ar fi accesul restricționat la materiile prime, rețelele de distribuție subminate, lipsa unei piețe competitive pentru operatorii logistici, ș.a.

Concursul este deschis ideilor care vor conține soluții pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii prin digitalizarea proceselor lor, dar și a interacțiunii lor cu autoritățile publice locale, cu instituțiile statului și furnizorii.

Propunerile de proiect vor permite oamenilor de afaceri de pe ambele maluri să coopereze și să beneficieze de schimburi economice peste Nistru în noile condiții de lucru ca urmare a crizei provocate de COVID-19.

Toate activitățile prevăzute de proiecte ar trebui să se desfășoare în perioada noiembrie 2020 – noiembrie 2021.

Termenul limită de depunere a cererilor este 2 octombrie 2020, ora 16.00

Detaliile despre acest concurs pot fi găsite aici – https://bit.ly/3ibf62A

Analize realizate de PNUD arată că pandemia a afectat grav întreprinderile micro, mici și mijlocii (ÎMMM), iar odată cu ele și mii de familii din Moldova, care și-au pierdut locurile de muncă și mijloacele de trai. ÎMMM-urile reprezintă peste 95 la sută din afacerile private din țară și peste 60 la sută din populație este angajată în cadrul acestor întreprinderi.

Conform unui studiu efectuat de IDIS „Viitorul”, exportul de pe malul stâng al Nistrului și comerțul intern cu malul drept a fost în ianuarie-mai 2020 cu 9% sub nivelul de referință al anului precedent, ca urmare a efectelor pandemiei, inclusiv a măsurilor luate pentru evitarea răspândirii COVID-19.

Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD a fost inițiat în 2009 și se află la a 5-a etapă. Scopul acestuia este apropierea locuitorilor de pe cele două maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare. 

Artur Gorghencea

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker