E timpul sa fii activSocialTelenești

Frumuseţe şi la Ciulucani

Frumuseţe şi la Ciulucani

Duminică, 13 septembrie, a fost pictată şi stația de aşteptare a transportului public din satul Ciulucani (Telenești), pe motivele lucrării lui Nicolae Caprian, ”Popasul cocostârcilor”.

La lucrările de pictare au participat autorul lucrării, profesoara lui, dna Olga Mardari, alți profesori și elevi de la Școală de Arte Plastice din Telenești.

Stația din Ciulucani e a doua din cele circa 10 stații ce urmează să fie pictate în bazinul râului Ciuluc, în raioanele Telenești și Sângerei, pe baza desenelor create de tineri pentru concursul ”Pictează-ți stația”, dedicat râului Ciuluc și desfășurat în luna mai 2020.

Tot asta se realizează în cadrul proiectului „Asigurarea continuității măsurilor de protecție și restabilire ecologică a râului Ciulucul Mic”, realizat de Asociația Obștească” EcoVisio” în parteneriat cu Școala Raională de Arte Plastice “Nicolae Moisei” din Telenești

Primăria comunei Ciulucani a pregătit stația și a asigurat echipa de pictare cu transport, scări, produse alimentare, apă de băut și altele necesare. Iar proiectul ”ActiveCiuluc” a asigurat echipa cu materiale pentru pictare (vopsele, perii), dar și mijloace de protecție în contextul situației epidemiologice din țară (mănuși, măști de unică folosință și reutilizabile, dezinfectant).

Pictarea stațiilor are loc cu susținerea Programului de Suport (granturi) destinate ONG‐urilor de mediu în domeniul managementului integrat al resurselor de apă, administrat de Agenția „Apele Moldovei”, ca parte a Proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul de apă și sanitație din Republica Moldova”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA).

Larisa Corman, primara s. Ciulucani

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close