Social

Ecou benefic la „Urgențe la Urgența din Rezina”

În interviul acordat săptămânalului CUVÂNTUL (nr. 7 din 17.02.2017) și întitulat „Urgențe la Urgența din Rezina: lipsesc medicii, mașinile  sunt vechi”, dna Svetlana Sapaniuc, șefa Stației Asistență Medicală Urgentă Rezina, spunea că Stația „are o necesitate acută de încă două echipe de profil general aici, la Rezina, sau, dacă nu, cel puțin de un nou Punct de Asistență Medicală, dislocat în Pripiceni-Răzeși, care ar deservi localitățile Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Gordinești, Trifești și Pereni. Această situație ar micșora considerabil timpul ajungerii la pacient.” Pe pagina web şi pe cea de facebook ale CUVÂNTUL-ui acea publicație s-a bucurat de cca 4000 de vizualizări.

La scurt timp, dna S. Sapaniuc și-a împărtășit satisfacția, că interviul a fost apreciat și de conducerea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care a găsit ideea organizării Punctului de Asistență Medicală Urgentă la Pripiceni-Răzeși actuală şi binevenită.

Astfel, la ultima ședință din luna martie consilierii raionali Rezina au aprobat decizia „Cu privire la transmiterea în locațiune a unor încăperi din edificiul Centrului de Sănătate Pripiceni-Răzeși”. Respectiva decizie prevede transmiterea în „locațiune a încăperilor de la nivelul I al edificiului Centrului de Sănătate Pripiceni-Răzeși cu suprafața de 225 m2 Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pe un termen de 15 ani, pentru deschiderea Punctului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.”

La fel, decizia respectivă permite Centrului Național „de a efectua reparații curente și capitale în încăperile primite în locațiune, precum și construcția unei intrări separate în edificiu”. Responsabilă pentru executarea deciziei în cauză a fost numită dna Silvia Popov, șefa Centrului de Sănătate Rezina.

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker