Electorala 2020Politic

Un răspuns evaziv, care fortifică bănuielile

Un răspuns evaziv, care fortifică bănuielile

       În numărul precedent al CUVÂNTUL-ui vă informam, stimaţi cititori, despre intenţia Comisiei Electorale Centrale de a deschide în oraşul Rezina, în legătură cu alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, 5 secţii de votare pentru alegătorii de pe malul stâng al Nistrului.

       Solicitat să ne spună pe ce se bazează această intenţie, dacă până acum aici la o singură secţie de votare veneau doar câteva sute de alegători; câţi cetăţeni ai R. Moldova s-au înregistrat până acum dorind să participe la aceste alegeri şi cum se va desfăşura scrutinul în situaţia când administraţia de la Tiraspol a restricţionat foarte dur trecerea locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului în legătură cu pandemia de Covid-19, preşedintele CEC, Dorin Cimil, ne-a răspuns că hotărârea privind organizarea secţiilor de votare poate fi luată până la 26 septembrie, dar CEC încă n-a examinat chestiunea dată.

La moment nu se cunoaşte numărul doritorilor din regiunea transnistreană de a participa la aceste alegeri pentru că procesul înregistrării online continuă, iar alegătorii din stânga Nistrului care nu se înregistrează în prealabil îşi pot exercita dreptul la vot la orice secţie de votare.

       Acest răspuns evaziv fortifică şi mai mult bănuielile că intenţia CEC se înscrie în seria de încercări de a crea condiţii mai favorabile pentru anumiţi candidaţi la funcţia de preşedinte al ţării, cum s-a întâmplat şi la alegerile din 2016, când, cu eforturile şi finanţele unor persoane suspuse, mii de votanţi din Transnistria au fost aduşi în mod organizat la secţiile de votare de pe malul drept pentru a-l susţine pe I. Dodon.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker