Electorala 2020Politic

Un răspuns evaziv, care fortifică bănuielile

Un răspuns evaziv, care fortifică bănuielile

       În numărul precedent al CUVÂNTUL-ui vă informam, stimaţi cititori, despre intenţia Comisiei Electorale Centrale de a deschide în oraşul Rezina, în legătură cu alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, 5 secţii de votare pentru alegătorii de pe malul stâng al Nistrului.

       Solicitat să ne spună pe ce se bazează această intenţie, dacă până acum aici la o singură secţie de votare veneau doar câteva sute de alegători; câţi cetăţeni ai R. Moldova s-au înregistrat până acum dorind să participe la aceste alegeri şi cum se va desfăşura scrutinul în situaţia când administraţia de la Tiraspol a restricţionat foarte dur trecerea locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului în legătură cu pandemia de Covid-19, preşedintele CEC, Dorin Cimil, ne-a răspuns că hotărârea privind organizarea secţiilor de votare poate fi luată până la 26 septembrie, dar CEC încă n-a examinat chestiunea dată.

La moment nu se cunoaşte numărul doritorilor din regiunea transnistreană de a participa la aceste alegeri pentru că procesul înregistrării online continuă, iar alegătorii din stânga Nistrului care nu se înregistrează în prealabil îşi pot exercita dreptul la vot la orice secţie de votare.

       Acest răspuns evaziv fortifică şi mai mult bănuielile că intenţia CEC se înscrie în seria de încercări de a crea condiţii mai favorabile pentru anumiţi candidaţi la funcţia de preşedinte al ţării, cum s-a întâmplat şi la alegerile din 2016, când, cu eforturile şi finanţele unor persoane suspuse, mii de votanţi din Transnistria au fost aduşi în mod organizat la secţiile de votare de pe malul drept pentru a-l susţine pe I. Dodon.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close