RezinaSesizează o problemăSocial

Redeschiderea grădinițelor din Rezina: situaţia la zi

Redeschiderea grădinițelor din Rezina: situaţia la zi

       Mai mulţi cititori din Rezina, în special mame cu preşcolari, ne roagă să abordăm problema tergiversării redeschiderii grădiniţelor de copii. CUVÂNTUL a solicitat explicaţii la temă de la primarul oraşului, Simion Tatarov.

Iată ce ne-a relatat dumnealui: 

       – În legătură cu starea de urgență în sănătate publică, declarată din cauza pandemiei de Covid-19, activitatea instituțiilor școlare și preșcolare din oraş a fost sistată în luna martie 2020.

       La moment intenţionăm să redeschidem grădinițele, cu respectarea tuturor condițiilor de prevenire a infectării cu Covid-19. Urmează a fi instituționalizați doar copiii cu vârsta cuprinsă între 4-7 ani ambii părinți ai cărora sunt angajați (conform certificatului prezentat de la locul de muncă al părinților).

       La ora actuală Grădinița nr. 1 ”Leagănul copilăriei” este în așteptarea autorizației de funcționare din partea Centrului de Sănătate Publică. Grădinița nr. 2 ”Andrieș” de la 14 septembrie a intrat în proces de reparație, care se efectuiază cu suportul financiar al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova. Grădinița nr. 5 ”Bucuria” urmează să fie evaluată de colaboratorii ANSA și Centrului de Sănătate Publică Orhei. Grădinița nr. 6 ”Cocoșelul de Aur” este în proces de reparație și în așteptarea evaluării de către ANSA și Centrul de Sănătate Publică Orhei. 

       Nu tot personalul instituțiilor preșcolare – peste 200 de persoane, a trecut controlul medical. Cauza – lipsa medicilor și existenţa cozilor mari la instituțiile medicale, a menţionat primarul.

 Reporter “C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker