Evenimente

Veronica Cernolev, deţinătoarea Premiului Mare al Festivalului Național al Cântecului Francofon

Veronica Cernolev, profesoară la Școala de Muzică ”Academician Gheorghe Mustea” din Telenești a devenit câștigătoarea premiului mare al Festivalului Național al Cântecului Francofon „Chantons, amis!”, desfăşurat tradițional, începând cu anul 2003, în cadrul Zilelor Francofoniei în Republica Moldova. 

Dânsa a interpretat melodia „Pour que tu m’aimes encore” (”Încă te mai iubesc”) din repertoriul cunoscutei cântăreţe franceze de estradă Cйline Dion.

Doamna profesoară lucrează de 12 ani la Şcoala de Muzică din Telenești şi nu este la prima sa participare în cadrul unor festivaluri naționale. În anii trecuți a prezentat melodii din zona folclorică respectivă la festivalurile de muzică populară ”Maria Drăgan” și ”Tamara Ciobanu”, fiind menționată cu diplome.

”Participarea la Festivalul Național al Cântecului Francofon a fost o mare provocare pentru mine, mai ales că, până nu demult, la festivalul respectiv profesorii nu erau admiși. Am aflat întâmplător că, pe lângă cele trei cate-gorii de vârstă ale elevilor, a fost întrodusă și categoria  a patra, pentru profesori. Am câștigat preselecția la etapa naţională, unde în categoria profesorilor au fost 4 participanţi”, ne-a relatat premianta.

Valentin Ursu, directorul Școlii de Muzică  din Teleneşti ne spune că premiul obținut de profesoară este o mândrie pentru cadrele didactice și elevii de aici:                                         

”Dna Veronica este regentă de cor, la scoala noastră predă elevilor măestria intepretativă la instrumentele muzicale. Este un exemplu bun pentru elevi”, a remarcat V.Ursu.                           

În urma selecției la nivel local și raional a celor mai buni interpreți de cântec în limba franceză, anual circa 60 de participanți de vârste diferite își demonstrează calitățile vocale și de cunoaștere a limbii franceze în fața unui juriu competent. Președintele juriului este compozitorul Constantin Rusnac. Inițiatoarea acestui festival este Svetlana Manuil, președinta Asociației Profesorilor de Franceză din Republica Moldova.

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker