RezinaSocial

Activitatea Uzinei Metalurgice din Rîbnița cauzează poluare și dăunează sănătății localnicilor

Activitatea Uzinei Metalurgice din Rîbnița cauzează poluare și dăunează sănătății localnicilor.

Cel puțin asta susține deputatul PAS, Radu Marian.

Radu Marian solicită întreprinderea să istaleze filtre și să respecte normele privind poluarea.

Efectele asupra sănătății sunt deja vizibile. Rata incidenței cancerului în Rîbnița este cu 50% mai mare decât media pe țară. În raionul Rezina, numărul deceselor cauzate de cancer este de asemenea în creștere.

De asemenea, cetățenii din raionul Rezina se plâng pe faptul că emisiile respective se depun pe lanurile agricole, provocând arsuri plantelor și ulterior distrugerea lor.

Cetățenii ne spun că pe timp de ploaie, emisiile de la uzina metalurgica reprezintă un pericol sporit, datorită faptului că acționează asupra plantelor ca acid, distrugându-le în raza de 20- 30 km”, a menționat Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker