Evenimente

Patru centre de resurse pentru educația incluzivă vor fi deschise în curând

Întruniți în ședință ordinară, la 10 martie, consilierii raionali Rezina au aprobat decizia privind deschiderea centrelor de resurse pentru educația incluzivă în instituțiile publice: Liceul Teoretic „Olimp” din Rezina și în gimnaziile din satele Păpăuți, Pereni și Sârcova.

Pentru aceasta au fost aprobaţi suplimentar din componenta raională 354,8 mii lei, din care 295,0 mii lei (85%) vor fi cheltuiţi pentru dotarea acestor centre cu mobilier, procurarea rechizitelor și pentru întreținerea încăperilor. 59,8 mii lei vor fi folosiți pentru salarizarea, plata contribuțiilor la salariu și asigurarea medicală a 3,55 unități de cadru de sprijin.

Conform Angelei Vâșcovschi, colaboratoare a Direcției Învățământ, Tineret și Sport a Consiliului Raional Rezina, se preconizează că centrele de resurse de la Liceul Teoretic „Olimp” și de la Gimnaziul Păpăuți vor fi frecventate de câte 14 elevi, iar cele de la Gimnaziile Pereni și Sârcova, respectiv, de câte 3 și 11 elevi cu diferite dizabilități sau copii cu cerințe educaționale speciale.

În dotarea centrelor se prevede televizor, calculatoare, diverse dispozitive sportive, aparate, utilaje necesare educației, după caz, a mai relatat dna A.Vâșcovschi.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker