Apropo

Unica şansă este unirea forţelor

Bine ar fi să nu am dreptate, dar cele întâmplate de la 2009 încoace dovedesc contrariul. Adică, toate permutările, “trădările” membrilor partidului comuniştilor din R.Moldova au fost regizate şi bine gândite pentru a împinge pe scena politică alte partide de influenţă, iar unele din cele existente să  fie distruse. Aşa a ajuns Marian Lupu în fruntea PD, Igor Dodon şi Zinaida Greceanâi – în fruntea PSRM, A.Reşetnicov şi Ko în rândul aşa-numitor social-democraţi, iar Pl s-a dispersat în câteva partiduţe fără viitor.

Ultimele alegeri prezidenţiale la fel demonstrează că politica moldovenească este dirijată şi manipulată din aceleaşi 2-3 centre. Mai multă lume se aştepta după alegerile prezidenţiale fraudate din toamna trecută la o explozie socială serioasă. Dar aşa-numitele partide proeuropene au luat apă în gură şi alegerile au fost validate. Nimeni nu reacţionează nici la acţiunile condamnabile ale noului preşedinte, care în realitate promovează doar interesele partidului său şi ale regimului de la Moscova. Tac preşedinţii de partide şi partiduţe, tac membrii acestora. În loc să se unească pentru a scoate ţara din prăpastie, politicenii noştri mai fată din când în când câte un nou partid, aprofundând dezbinarea. Cât se poate, oameni buni?! Sau credeţi că lumea noastră atâta şi aşteaptă? Vă înşelaţi amarnic. Dezideratul “Unire, moldoveni!” ar trebui respectat în primul rând de cei care se doresc eroi naţionali şi care nu înţeleg că ţara, de fapt, are nevoie astăzi de un singur erou-unificator, care să unească toate forţele sănătoase în numele unui scop naţional comun.

Da, e mai uşor să încropeşti un partid şi să aştepţi campania electorală, decât să convingi pe alţi pretinşi lideri să renunţe la o funcţie principală contra uneia secundare, la interese personale în numele unor interese naţionale… Dacă la alegerile prezidenţiale recente toate formaţiunile care se pretind a fi proeuropene ar fi făcut cu adevărat un front comun, promovând un candidat destoinic, acum altă făină s-ar măcina la moara cu numele R.Moldova. Dacă acest lucru nu s-a făcut la alegerile prezidenţiale din 2016, atunci este inevitabil să se facă la următoarele alegeri. După mine, mai avem o singură şansă de a ne salva viitorul. Această şansă este întruchipată în electoratul unionist şi proeuropean, care trebuie unit cât nu e  târziu într-o forţă unică. Acest deziderat se poate realiza prin unirea tuturor partiduţelor într-o singură formaţiune, în frunte cu un Consiliu alcătuit din co-preşedinţii acestora şi având un program unic de activitate. 

Pe de altă parte, reieşind din situaţia creată, Sfatul Ţării 2 ar trebui de urgenţă să ia sub control situaţia, fiind unica forţă  civică reprezentativă din R.Moldova, aleasă de către 1725 de delegaţi la Congresul de constituire a Sfatului Țării 2 pe 27 martie 2016. Anume Sfatul Ţării 2 ar trebui să se situeze în fruntea Mişcării civice, non-violente, pentru a păstra şi promova  valorile  noastre naţionale, a ţine aprinsă flacăra unităţii noastre, vectorul  european  al  României Mici, cum ar trebui să numim Republica Moldova. 

Iacob Cazacu, s. Vadul-Leca, raionul Teleneşti

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker