Dezbateri publiceSocial

Cum apreciați grija guvernării față de o treime, cea mai defavorizată și vulnerabilă parte din populația țării?

Cum apreciați grija guvernării față de o treime, cea mai defavorizată și vulnerabilă parte din populația țării?

În Darea de seamă față de popor președintele I. Dodon scrie că pentru prima dată în istoria R.Moldova, la inițiativa dânsului, în 2020 pensiile sunt indexate de 2 ori pe an.

De fapt, la 1 aprilie pensiile au fost indexate cu 4,83%, iar la 1 octombrie – cu 1,07% (total  5,9%). Pentru comparație, la 1 aprilie 2015 coeficientul indexării pensiilor a fost stabilit în mărime de 7,95%.

Павел Смолевски: Concretizez: până la 1 aprilie 2020 primeam 1524 lei + o compensație de 245 lei = 1769 lei. După indexare primesc 1606 lei. Minunat!

Alexandru Guşilo: Dodon e un mare minciunos al Țării Moldova.

Galina Botnari: Lipsă elementară de rușine! Lоr și-аu ridicat salariile cu 4-5 mii de lei, iar  pensiile noastre – cu 60 de lei. Și încă se laudă! La gunoi aşa guvernare!

Iidia Opincă: De unde 60 lei? 12-19 lei.

Victor Cibotari: Dacă facem un mic calcul, constatăm la o pensie medie de 1600 lei, o majorare cu 1,07% este egală cu 16 lei. Deci pensionarului i s-a oferit posibilitatea să cumpere suplimentar un colăcel de 5 lei, o lumânare de 2 lei și o ceașcă mică de 9 lei. Dar mai este o variantă, ca pensionarii să cumpere din aceşti bani 16 lumânări pe care să le pună acestei guvernări.

Elena Drumea: Dacă vă amintiţi, în 2017 Dodon promitea că va majora pensiile cu 20 %. Astă primăvară se lăuda că pentru prima dată în 2020 pensiile se vor indexa de 2 ori. Şi cu ce se aleg pensionarii, o mare parte din care votează cu I.Dodon şi Partidul Socialiştilor?

Dacă până la alegerea în funcţia de preşedinte a lui Dodon,  pensiile se indexau o dată în an, dar cu 10%-8%, la 1 aprilie 2018 acestea au fost indexate cu 6,6%, 1 aprilie 2019 – cu 5,3%, iar anul acesta de două ori, dar în total cu 5,9%. Bucură-te, lume proastă. Şi asta se întâmplă în ajun de alegeri. Dar ce va fi după?

Mihai Fortuna: Pensia în România s-a majorat anul acesta cu 14 %. Astfel, peste Prut, pensia medie a ajuns la 320 euro (peste 6300 MDL), pensia socială garantată – 170 euro (peste 3300 MDL). Aduc aceste cifre pentru rătăciții din R. Moldova…        

Ana Rusu: De la televizor am aflat că I.Dodon ar fi cheltuit vre-o 130 de mil. de lei adunaţi din buzunarele contribuabililor pentru editarea şi distribuirea dării de seamă a lui despre cei 3,5 ani de preşedinţie. Ca lumea să-i cunoască meritele.

Ce-a făcut şi ce merită şi aşa s-a văzut şi se vede. Nu mai bine ar fi fost ca aceste milioane să meargă la indexarea pensiilor? Am calculat că astfel pensiile celor circa 600 mii de pensionari se majorau în medie cu peste 200 de lei la fiecare. Dar pe dânsul îl doare în cot de lume. Şi nu spune adevărul de câte milioane a muls dânsul bugetul în această perioadă. Cică pentru darea de seamă s-ar fi cheltuit câteva mii de lei…

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker