Politic

Guvern pentru Dodon

Guvern pentru Dodon

Pensionarii din R. Moldova vor primi, cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, câte 900 de lei. Indexare de doar 1% și pensii de câteva sute de lei pe lună.

Pensia minimă pentru limită de vârstă va constitui, de la 1 octombrie curent, 1 143 de lei în R. Moldova sau 58 de euro lunar, după ce Guvernul Chicu a decis să indexeze pensiile cu doar 1,07%.

Potrivit ziarulnational.md, Cabinetul de miniștri a mai stabilit că mărimea pensiei minime de dizabilitate va fi, în cazul unei dizabilități severe, de 857,68 de lei, în cazul unei dizabilități accentuate – 800,50 de lei, iar în cazul unei dizabilități medii – 571,79 de lei.

În schimb, cu câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale de la 1 noiembrie, pensionarii din R. Moldova, care primesc lunar mai puțin de 3 000 de lei, vor beneficia de indemnizații unice de 900 de lei, potrivit altei decizii a Guvernului condus de Ion Chicu.

Tertipul la care a recurs actuala guvernare în context electoral este prezentat de către premierul Ion Chicu ca fiind o „indexare cu 5,6% a pensiilor pentru trei luni”.

Autoritățile afirmă că banii necesari pentru aceste indemnizații unice au fost prevăzuți în bugetul de stat, deși anterior se anunțase despre suma de 700 de lei care urma să fie achitată pensionarilor înainte de alegeri.

Guvernul a rectificat în aceeași ședință bugetul de stat, iar deficitul bugetar a fost stabilit în mărime de 16 miliarde de lei, mai menționează sursa citată.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker