Dezbateri publiceRezina

Poziţia cetățenilor vizavi de intenţia CEC de a deschide în oraş 5 secţii de votare pentru transnistreni

Poziţia cetățenilor vizavi de intenţia CEC de a deschide în oraş 5 secţii de votare pentru transnistreni

         Pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Comisia Electorală Centrală intenţionează să deschidă în Rezina 5 secţii de votare pentru alegătorii din Transnistria, în loc de una cum era de la independenţă încoace. Primăria Rezina este împotrivă. Dar care-i poziţia dumneavoastră, stimaţi alegători?

Lidia Darie: Nu trebuie nici o secție! Trăiască în legea lor acolo, nu au ce ne hotărî nouă soarta!

Ion Caraman: Foarte corect. În Transnistria să deschidă secții. Mai ales dacă ţinem cont şi de pandemia care bântuie în Transnistria. 

Andrei: Ca prin miracol în acea zi Râbnița va deschide trecerea peste pod pentru alegătorii lui Dodon. Așa că oameni buni, dacă asta se va întâmpla, alegătorii din stânga Nistrului iarăşi ne vor hotărî soarta.

Maria Donţu:  Dodon pentru asta treapădă la Tiraspol, nu ca să resolve problemele reintegrării sau a cetăţenilor RM din regiunea transnistreană. Noi, cei de pe malul drept, n-avem dreptul să participăm la alegerile pentru conducerea de la Tiraspol, deşi oficial suntem o ţară, dar ei au dreptul să se implice în treburile de la Chişinău?

Ion Rusu: O ilegalitate necondamnată  naşte lanţuri de fărădelegi. La alegerile prezidenţiale din 2016 și cele parlamentare din februarie 2019 s-a demonstrat: majoritatea alegătorilor de pe malul stâng au fost aduşi la secţiile de votare în mod organizat, contra unor sume anumite de bani, lucruri care contravin legislaţiei RM. Dar CEC, organele de resort n-au apreciat după merit aceste ilegalităţi şi acum cei cu interesul intenţionează să multiplice fărădelegile. Cât se poate, oameni buni!

Zaharov Angela: În opinia mea, e momentul ca să fie aplicat şi la noi principiul “Votează doar cel care plătește/a plătit impozite în bugetul Republicii Moldova”.

Natalia Sandu: Pentru conaţionalii noştri din diasporă  nu deschid atâtea secții, dar pentru separatiști care nu contribuie nici cu un leu la bugetul ţării, poftim, tocmai 5 secții numai la Rezina!

V. Ţurcan: Părinţii mei locuiesc în raionul Râbniţa. De jumătate de an eu n-am dreptul să merg la ei, iar dânşii – la mine, pentru că-i pandemie de Covid-19. Dar pentru interesele lui Dodon nu-i pandemie?

Andrei  Gușilă: Să fie deschise secții doar pentru atâția oameni câți s-or strânge în centrul Râbniței ca să ceară reîntregirea celor două regiuni ale R. Moldova.
Ca alternativă, dacă primarul de acolo nu le permite, pot să se strângă pe piaţa din Rezina.

Igor Calin: Dar cum vor traversa „frontiera”?

Victor Cibotari: Categoric împotriva deschiderii noilor secții de votare! I. Dodon a mai făcut o înțelegere cu aşa numitul lider de la Tiraspol pentru a-și asigura voturi. Membrii CEC-ului, fiind în slujba lui, au și luat ordinul spre executare. Dacă acest lucru depinde doar de Consiliul Orăşenesc, atunci aceste secții nu vor fi. Mai mult, cred că dacă totuşi se va încerca de a aduce, ca la alegerile precedente, alergătorii din stânga Nistrului la Rezina după pomenile electorale, ar trebui de blocat accesul autocarelor la intrarea în or. Rezina. Nu mai dorim ca soarta țării să depindă de buzunarul trădătorului de țară. 

Lidia Darie: De acord! Trebuie de ieșit și de blocat trecerea! Nesimțiții de ei! Ne fac nouă regulă și ne hotărăsc soarta!

Vania Condrea: Foarte corect, acum Rezina să închidă accesul transnistrenilor. Asta totul este organizat pentru Dodon.

Elena Nicolai: Destul o singură secţie, la Chişinău, să fie în vizorul tuturor.

Sofia Cazac: Cum, iarăşi să plătească la transnistreni ca să-l voteze pe Dodon? Nu. Membrii CEC-ului dansează precum le cântă Dodon.

Natalia Sandu: Ei se folosesc de o mulţime de facilităţi, la care noi nici nu putem visa, oferite de guvernarea de la Chişinău, dar vor să ne ţină sub cizma Rusiei.

Olga  Plamadeala: Dodon iarăşi vrea să devină preşedinte cu ajutorul transnistrenilor, care pentru bani votează pentru liderii de la Moscova, Kiev, Tiraspol, Chişinău. De ce atâtea privilegii? 

Clapaniuc Gheorghe: Un om cu mintea trează aşa prostii nu va face, locuitorii din regiunea transnistreană habar nu au de alegerile prezidenţiale de pe malul drept. Aici vin la votare numai acei plătiţi special ca să voteze anumite persoane, lucru interzis de lege. De ce CEC şi organele de drept permit aceste încălcări?  · 

Rotaru Agafia:  Numai una, pentru oamenii care vin benevol, nu aduși cu transport plătit de concurenţii electorali corupţi.

Cristina Bogonos. Transnistrenii în partea dreaptă a Nistrului au toate drepturile.   Dar noi ce drepturi avem la ei? 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker