Politic

900 euro per minut pentru difuzarea publicității electorale în campania din această toamnă

900 euro per minut pentru difuzarea publicității electorale în campania din această toamnă. Atât solicită postul public de televiziune Moldova 1.

Se întâmplă în condițiile în care Moldova 1 nu se regăsește în topul canalelor TV conform cotei de audiență. Subiectul a fost abordat în cadrul ședinței Comisiei parlamentare de control al finanțelor publice.

Astfel, deputatul Radu Marian a afirmat în cadrul ședinței din 8 septembrie a comisiei parlamentare că prețurile afișate de radiodifuzorul public în această campanie electorală sunt mai mari decât cele cerute de unele televiziuni din Regatul Unit. La ITV, de exemplu, costul pentru un minut de publicitate este de 500 de lire.

 „Consider că tariful de 900 de euro este absolut ok. […] Moldova 1 este un post național cu cea mai mare acoperire în Republica Moldova – atât terestră, cât și în multiplex. Avem cheltuieli pentru Radiocomunicații. Respectiv, reieșind din cota de audiență și acoperirea pe care o are Moldova 1, s-a și calculat tariful pentru un minut de publicitate”, a explicat directoarea generală a TRM, Olga Bordeianu

Sursa: media-azi.md


 
Radu Marian a propus să se elaboreze un proiect de lege care ar limita tarifele la reclama electorală. În replică, Bordeianu a spus că tariful a fost stabilit  încă la sfârșitul anului trecut, și că legea nu permite să fie limitate tarifele cu șase luni înainte de alegeri.

Potrivit sursei citate, cele mai recente date ale măsurătorului de audiență TV MR MLD arată că, în luna iulie, Moldova 1 s-a clasat abia pe locul cinci în topul preferințelor telespectatorilor, primele poziții fiind ocupate de RTR Moldova, NTV Moldova, Primul în Moldova și Prime. 

De altfel, în campania prezidențială, Prime TV solicită 3.000 de euro per minut, iar Primul în Moldova și NTV Moldova câte 500 de euro per minut. Oferta RTR Moldova încă nu au fost afișată pe site-ul CEC.


 

Sursa
agora.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker