E timpul sa fii activ

Staţiile de aşteptare din Telenești – pictate de copii

Staţiile de aşteptare – pictate de copii

Elevii Şcolii de Arte Plastice din Telenești vor decora stațiile de aşteptare cu desene la tema ecologiei Ciulucului Mic. 

Duminică, 6 septembrie 2020, la Mândrești a fost dat startul decorării stațiilor de aşteptare a transportului public aflate în localitățile din bazinul râului Ciuluc în cadrul proiectului „Asigurarea continuității măsurilor de protecție și restabilire ecologică a râului Ciulucul Mic”, realizat de Asociația Obștească “EcoVisio” în parteneriat cu Școala Raională de Arte Plastice “Nicolae Moisei” din Telenești.

Pentru staţia respectivă a fost aleasă lucrarea Alexandrinei Andrieș ”Miracolul unui râuleț”. La pictare participă autoarea lucrării, profesoara ei, dna Olga Mardari și alți profesori și elevi de la Școală de Arte Plastice din Telenești (în imagine).

Staţiile de aşteptare - pictate de copii

Primăria comunei Mândrești a pregătit stația și asigură echipa de pictare cu transport, scări, produse alimentare, apă de băut și alte lucruri necesare. Iar proiectul ”ActiveCiuluc” asigură echipele cu materiale pentru pictare (vopsele, perii), dar și mijloace de protecție în contextul situației epidemice din țară (mănuși, măști de unică folosință și reutilizabile, dezinfectant).

”Stația din Mândrești e prima din cele circa 10 stații care vor fi pictate în cadrul proiectului, în bazinul râului Ciuluc, în raioanele Telenești și Sângerei, pe baza desenelor create de tineri pentru concursul ”Pictează-ți stația”, dedicat râului Ciu-luc și desfășurat în luna mai 2020.

Noi am prezentat 16 desene la concurs, din care comisia de la ONG ”EcoVizio” a selectat 5. Urmează ca în fie-care duminică să decorăm câte o stație. Duminica viitoare urmează să pictăm stația de la Verejeni”, ne-a relatat Svetlana Caprian, directoarea Școlii de Pictură din Telenești. 

Pictarea stațiilor are loc cu susținerea Programului de Suport (granturi) destinate ONG‐urilor de mediu în domeniul managementului integrat al resurselor de apă, administrat de Agenția „Apele Moldovei”, ca parte a Proiectului „Consolida-rea cadrului instituțional în sectorul de apă și sanitație din Republica Moldova”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Coope-rare (SDC) și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA).

Gabriela Isac, directoarea ONG  ”EcoVizio”

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close