Evenimente

„Sănătatea Femeii în era digitală” își extinde aria

În septembrie 2016, în concursul de granturi pentru rețelele de biblioteci din R. Moldova BPR „Mihai Eminescu” din Rezina a câștigat proiectul „Sănătatea Femeii în era digitală”. Conform Galinei Davâdic, directoarea bibliotecii respective, din bugetul proiectului de 90 mii lei trebuiau să fie dotate cu noi echipamente bibliotecile din satele Echimăuți, Cuizăuca, Țahnăuți, Sârcova, Meșeni, Mincenii-de-Jos, Pereni și Trifești.

Zilele acestea dna Davâdic ne-a comunicat o veste îmbucurătoare, parvenită din partea Programului Național „Novateca The Global Libraries”, în care se spune „Comisia de Selecție a aprobat final replicarea serviciului ”Sănătatea Femeii în era digitală”.

Astfel, de acest proiect, de rând cu cele 8 biblioteci selectate anterior, vor beneficia suplimentar de echipament și bibliotecile din satele Cinișeuți (adulți), Țareuca, Lalova, Horodiște, Slobozia-Horodiște, Saharna, Gordinești și filiala orășenească pentru adulți a BPR „Mihai Eminescu”. Este o veste foarte plăcută, cu atât mai mult că vine după ziua de 31 martie c., când, în incinta sediului „Novateca”, s-a desfășurat Ceremonia de Celebrare a Succeselor bibliotecilor participante la Programul de Granturi pentru Rețele de biblioteci.

În cadrul ceremoniei, asistenţa a diseminat activ succesele şi bunele practici de modernizare a bibliotecilor prin dezvoltarea și implementarea acestui serviciu atractiv pentru membrii comunităților, ce se bazează și se deosebeşte prin parteneriatele durabile, care s-au format pe parcursul implementării Proiectului cu medicii de la Centrul de Sănătate Rezina: Silvia Popov, directoare și Ludmila Calin, vicedirectoare; Aliona Vozian, medică-ginecologă și directoarea Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor; Maia Leahu, medică-oftalmologă, directoarea Centrului „Optim Vizus”; Nina Postu, directoarea Spitalului Raional; voluntarii „Cuibului Democrației” și mulți alți parteneri, cărora, folosindu-mă de ocazie, le mulțumesc mult, a mai relatat dna Davâdic.

În imagine: Galina Davâdic împărtăşeşte din experienţa BPR „Mihai Eminescu” în cadrul Ceremoniei de Celebrare a Succeselor bibliotecilor participante la Programul de Granturi pentru Rețele de biblioteci. Foto G.Davâdic.

 

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker