Evenimente

Încă un proiect benefic pentru instituţiile de sănătate din Orhei

Reprezentanții ADR Centru, aplicantul proiectului, Consiliul Raional Orhei și reprezentanții Spitalului raional Orhei s-au întrunit marţi la Orhei pentru a semna contractul de finanțare în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocului chirurgical al IMSP Spitalul raional Orhei” (în imagine). 

După cum concretizează serviciul de presă al ADR Centru, în cadrul proiectului vor fi efectuate lucrări de izolare a pereţilor blocului chirurgical, schimbarea geamurilor şi uşilor, izolarea termică a acoperișului precum și izolarea planşeului subsolului.

Suma totală a investițiilor necesare pentru realizarea proiectului este de 8 670 960 lei. Din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost solicitați 8 070 960 lei, contribuția din partea aplicantului fiind de 600 000 lei.

Pentru acest an Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat din FNDR suma de 3 milioane lei. Astfel, după selectarea antreprenorului se va purcede la inițierea propriu-zisă a lucrărilor planificate pe o durată de 12 luni.

Tot la Spitalul raional Orhei ADR Centru a realizat cu suportul tehnic și financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) proiecte investiționale care au permis schimbarea ferestrelor și ușilor exterioare ale Centrului Perinatal, instalarea sistemului de monitorizare a energiei, renovarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare la blocul pediatric, instalarea de ferestre eficiente energetic pentru blocul terapeutic, izolarea termică a pereților exteriori ai blocului terapeutic, instalarea a trei puncte termice la trei blocuri ale spitalului, reconstrucția rețelei termice exterioare, instalarea punctelor termice individuale dar și completarea sistemelor clasice existente de apă caldă menajeră cu colectoare solare.

În cadrul ședinței de marţi, Elena Palanciuc, directoarea IMSP Spitalul raional Orhei a mulțumit pentru colaborarea frumoasă cu ADR Centru. În urma proiectelor implementate, cei 600 de angajați ai instituției și circa 14000 de pacienți pe care-i deservesc anual vor beneficia de condiții mai bune și confortabile.

Președintele raionului Orhei, dl Tudor Golub ne-a asigurat de buna implementare a proiectului prin atitudinea responsabilă și implicarea necesară întru atingerea scopului principal: eficientizarea energetică a blocului chirurgical, relatează sursa citată.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker