Politic

OT PDM Teleneşti a înghiţit-o pe cea a PLDM

Vinerea trecută organizația raională PLDM a aderat la PDM. La evenimentul care s-a desfăşurat în incinta Consiliului raional, au fost prezenți mai mulți primari, dar și consilieri raionali din partea celor două partide, însă nu toți. A lipsit primarul de Sărătenii Vechi Iurie Tulgara, primarul de Telenești Vadim Lelic, membri ai PLDM. De asemenea lipseau  o parte din primarii de la PDM.

Bineînțeles, evenimentul nu putea să nu se producă fără oaspeți de la Chișinău. Eugen Nichiforciuc, deputat PDM a încercat să spulbere îndoielile consilierului raional PDM Alexei Mereuță, care a fost de părere că era mai bine dacă evenimentu se desfăşura în cadrul  conferinței raionale a membrilor PDM. Eugen Nichiforciuc i-a replicat că aderarea este un fapt salutabil,  care va fi apreciat la timpul respectiv şi de conferința raională a partidului.

Adunarea a ales-o unanim în calitate de președintă a organizației teritoriale Teleneşti a PDM pe Diana Manole, actuala președintă a raionului, iar în calitate de vicepreședinți pe Vladimir Stratulat, până mai ieri consilier raional PLDM, președintele Consumcoop-Căzănești și pe Grigore Corcodel, șeful Biroului Evidență și Documentare a Populației din Telenești. Vasile Harghel, fondator al organizaţiei teritoriale Teleneşti a PDM şi care a condus-o mulți ani, a fost ales președinte de onoare al ei. 

Nimeni nu a dorit să facă careva declarații sau să comenteze evenimentul, lăsând să se înțeleagă că se vor pronunța la temă în cadrul ședinței CR, preconizată pentru vineri, 7 aprilie. 

La Teleneşti a devenit un fel de tradiție ca, odată la 9-10 ani, aleșii raionali să schimbe partidele. În 2008 Vladimir Filat, atunci deputat PDM, s-a rupt de la partidul care l-a crescut, întemeind PLDM, inclusiv în baza transfugilor de la alte partide. Atunci pedemiştii din Telenești s-au ţinut tare. În schimb la PLDM a aderat întreaga organizație raională a PPCD. Totuși, evenimentul de vineri diferă cu mult de cele întâmplate în 2008 or, pentru a-i converti pe peledemişti la PDM formațiunea respectivă, după cum se vorbeşte prin târg, a cheltuit mult timp și „turte dulci”, iar unora li s-a adiat că pot vedea şi pisica. Adică, dacă la 2008 pepecediștii au plecat, fiind conștienți că partidul lui Roșca şi-a mâncat mălaiul, apoi acum s-au utilizat alte instrumente.

Am discutat cu mai multă lume şi mi s-a spus, că asupra primarilor, unor șefi de rang raional s-au făcut destule presiuni. În același timp, au remarcat interlocutorii mei, care au solicitat să le  păstrăm anonimatul, cei care au venit în funcţii pe listele PLDM (la alegerile locale din 2015 partidul respectiv a înregistrat aici cel mai bun rezultat pe țară), înainte de a face pasul de vineri nu s-au consultat cu alegătorii. Totodată, nu se știe cum vor reacționa la această completare înşiși pedemiștii cu stagiu în partid – între aceștea sunt mulți dintre cei cu prințipuri, vorba lui Caragiale, care pot întreba ”pentru ce am luptat până acum?”…

Ziua de vineri a fost marcată şi de un alt eveniment curios: Consiliul Local Verejeni, cu 7 voturi pro și 5 contra, a solicitat retragerea mandatului Olgăi Gherman, aleasă din partea PPEM, pentru faptul că a lipsit la patru ședințe consecutive. Dna Gherman a adus drept argument faptul că citațiile privind ziua și ora ședinței nu i s-au înmânat personal în mână sau cel puțin nu a fost înștiințată prin e-mail.

”A semnat o terță persoană, care pur și simplu a uitat să mă anunțe despre şedinţe, în timp ce eu mă aflam în deplasări”, a precizat dumneaei.  

După cum a remarcat Loreti Anton, șeful reprezentanţei din Telenești a Cancelariei de Stat, care a participat la ședința respectivă, punctul în această istorie îl va pune judecata.

Ion Cernei                                                                                                                                          

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker